Zwitserland

Zwitserland themaland Fiets en Wandelbeurs

Zwitserland staat in 2018 volop in de schijnwerpers.

Op zaterdag 10 en zondag 11 februari is het Alpenland Zwitserland themaland van zowel de Fiets en Wandelbeurs, e-bike Challenge als Mount Expo. Deze drie events gaan dat weekend tegelijkertijd door in Flanders Expo in Gent onder de noemer Hicle Outdoor.

Voor iedereen

Voor de tweede keer slaan de drie beurzen de handen in elkaar. Het resultaat is een brede mix aan informatie, materiaal, workshops en activiteiten. Over nabije, verre en hoge bestemmingen. Over wandelschoenen, trekfietsen, e-bikes en klimmateriaal. Allemaal om te bekijken én om te testen. In dat programma zal Zwitserland dit jaar een prominente plek innemen, een ideale gelegenheid om met het Alpenland kennis te maken en het alomtegenwoordige natuurschoon te ontdekken. Niet alleen voor sportieve wandelaars, fietsers en klimmers, maar ook voor een breed publiek.

Uitgebreid netwerk

Zwitserland past als themaland perfect bij het doelpubliek van Hicle Outdoor. Zo heeft het land de afgelopen decennia een fiets- en wandelinfrastructuur ontwikkeld waar weinig andere landen kunnen aan tippen. Er zijn routenetwerken uitgezet op lokaal, regionaal en nationaal niveau: meer dan 65.000 kilometer aan uitstekend bewegwijzerde wandelpaden en ruim 12.000 kilometer aan gemarkeerde fietsroutes. Bovendien zijn de opstappunten van die routes makkelijk bereikbaar met bus, trein of boot – die bovendien met de spreekwoordelijke Zwitserse stiptheid vertrekken en arriveren.

De e-bike en e-mountainbike bieden bovendien minder getrainde fietsers de mogelijkheid het natuurschoon hogerop te ontdekken. Ook zijn er tal van accommodaties die zich richten op de actieve vakantieganger. Meer dan 70 hotels zijn in het bijzonder geschikt voor fietsers en maken deel uit van de ‘Swiss Bike Hotels’.

Bergsfeer

Langs het testparcours van de Fiets en Wandelbeurs en van e-bike Challenge zal de bezoeker een Zwitserse sfeer opsnuiven. Terrassen met Zwitserse specialiteiten nodigen iedereen uit voor een hapje en een drankje en alpenhoornblazers zorgen voor een vrolijke Zwitserse noot. Lezingen nemen geïnteresseerden mee naar de mystiek van de bergen en Mount Expo pakt uit met de bekende Zwitserse klimster Nina Caprez. Wie de ‘Grand Tour of Switzerland’ volgt – door de drie beurzen heen – zal keer op keer verrast worden door de veelzijdigheid van het land. Door mee te doen met uiteenlopende activiteiten zijn bovendien mooie prijzen te winnen.

Voor meer informatie over de fiets- en wandelmogelijkheden in Zwitserland:
www.MySwitzerland.com/bike
www.MySwitzerland.com/wandelen

Meer weten? Neem alvast een kijkje op:
www.fietsenwandelbeurs.be
www.ebikechallenge.be
www.mountexpo.be

Met een toegangskaart voor één van de drie beurzen, kun je gratis de andere bezoeken.

De Fiets en Wandelbeurs is de grootste beurs in Europa voor fietsers en wandelaars. In 2018 gaat de beurs door in Flanders Expo in Gent op 10 en 11 februari 2018 en in Jaarbeurs Utrecht op 2, 3 en 4 maart 2018.

In België kan je er ook de gratis Wandelkrant meenemen op onze eigen stand.

Fotocredits: Christof Schuerpf