Zondag 22 juni 2014 Meerle

Zondag 22 juni 2014
25e Aardbeientocht
De Noorderkempen Hoogstraten

Afstanden:
6 – 12 – 18 – 24 – 30km
Start van 7 tot 15 uur.

Startplaats:
Parochiezaal Ons Thuis
Gemeenteplein 2
2328 Meerle (Hoogstraten)
B Antwerpen

Zondag 22 juni 2014 – 25ste Aardbeientocht –  Meerle-Hoogstraten
Wandelclub De Noorderkempen vzw – A038

Deze zilveren uitgave verdient toch wel extra-aandacht.  Dank zij de medewerking van de Stad Hoogstraten, vzw Hoogstraten Ambassadeur Vlaanderen Lekker Land en Veiling Hoogstraten zullen we zeker onze wandelaars speciaal kunnen verwennen. Iedereen wordt bij de start in de Meerlese parochiezaal al vergast op wat zoetsappig lekkers. Voor elke 25ste deelnemer staat er zomaar gratis een vol bakje aardbeien te wachten en elke vooraf aangemelde bus mag zelfs een volle bak mee naar huis nemen! In de loop van de dag zullen de Ghesellen van de Aardbei, zoals altijd prachtig uitgedost in hun chique mantels en met pluim versierd hoofddeksel, hun opwachting maken en is er nog amusante muzikale animatie.

Maar ook onze routebouwers hebben meer dan hun uiterste best gedaan. Op iedere afstand zal je immers kunnen genieten zowel van ons open Kempense landschap, de prachtige bosgebieden als het product aardbei in diverse vormen.

Met het sappig aroma in de mond verkennen we onder meer het schitterende domein Elsakker, waar de Smokkelroute je ongetwijfeld zal verrassen, de bossen van de Lage en Hoge Rooy en de Smisselbergen.  Deze laatste zijn privédomeinen die voor ons uitzonderlijk opengesteld worden.  Het Proefcentrum Hoogstraten is vandaag onderweg onze rustplaats.  Opgericht in 1955 is dit proefcentrum momenteel geëvolueerd tot een moderne onderzoeksinstelling waar op zeer wetenschappelijke wijze onderzoeksprojecten lopen met betrekking tot diverse teelten onder glas en aardbeienteelt in open lucht.  Op professionele manier begeleiden zij zowat 220 aardbeibedrijven, met opvolging in binnen- en buitenland. Tuinbouw is immers mede de motor van de economische ontwikkeling en welvaart in onze regio.

Maar niet alleen hier zullen onze Hoogstraatse Koninginnen te bewonderen zijn.  Regelmatig passeer je grote bedrijven waar de rode juweeltjes glanzend hangen te pronken en de vele aardbeivelden liggen er dan stralend bij.  Hopelijk brengt de zonnewende ons geluk en kan je genieten van heerlijk geurend groen en veel glanzend, groeiend en bloeiend Hoogstraats rood.  Voor wie er dan nog niet genoeg van heeft –en dat geldt wellicht voor iedereen- , kan zich bij aankomst nog trakteren op een lekker bordje ijs met jawel, aardbeien, hoe zou het anders kunnen, of ze voor een prikje aanschaffen om er nadien de thuisblijvers mee te verrassen.

Ter info: kom je langs de E19, neem dan beter afrit 1 Meer, gezien Hoogstraten-centrum afgesloten is omwille van de feestelijkheden rond H. Bloed

Openbaar vervoer: vanuit Antwerpen: De Lijn 600 of 602 tot Hoogstraten Van Aertselaerplein en verder de Belbus tel. 03/218.14.94 (tijdig bellen! min. 1 dag vooraf)  of met de trein tot Station Noorderkempen te Brecht  en dan verder De Lijn 602.
Vanuit Mol/Turnhout: De Lijn 430 tot Hoogstraten Van Aertselaerplein en verder de Belbus

Meer info: 03/314 66 58 en wcdenoorderkempen@telenet.be
Website: www.wandelclubdenoorderkempen.jimdo.com