Zondag 15 juni 2014 Halle

Zondag 15 juni 2014
Pierentocht – 50 km van Zoersel – Walk 2 Gether
Wsv De Natuurvrienden – Zoersel vzw

Afstanden:
7 – 10 – 13 – 17 – 20 – 25 – 30 – 42 – 50 km.
Start van 6u30 tot 15 uur.

Startplaats:
Voetbalkantine F.C. Halle
Lotelinglaan
2980 Halle
B Antwerpen

Een volledig vernieuwd parcours met veel Zoerselbos, rustposten op een boerderij, in een park, bij het bos, in een historisch kader, met muzikale verrassing onderweg. Walk 2 Gether-wandeling.
Bus: lijn 411 halte Halle-kerk.

Parcoursbeschrijving:

7km
De wandelaars vertrekken via de hoofdingang naar de Brakenberg en gaan via de Nieuwheide naar de Lage Weg die ze volgen tot op de splitsing op Hooidonkeinde.
Hierop gaat het via de Berkemei verder tot aan de Halle Baan die ze volgen, om zo door het Zoerselbos, de controle “Boshuis” te bereiken. Na de controle gaat het verder over de Boshuisweg, de Schegelbaan en Heiblok over Hooidonkeinde terug naar de startplaats.

10km
Starten samen met de 7 km tot aan de splitsing op de Lage Weg. Zij volgen samen met de 17km stappers het Emmapadje tot op de Medelaar. Hier sluiten ze aan met de 20 – 25 – 30 – 42 – 50km wandelaars om via de Jacobslaan en P. Edwinlaan richting Halle Baan verder te lopen om zo de controle Boshuisje te bereiken.
Na deze controle wacht hen nog een kleine lus in de directe omgeving van Pitinkhoek, waarna ze aansluiten met de 7 – 13km om samen binnen te wandelen.

13km
Volgt de 7km, maar doet na de eerste controle op het boshuisje een mooie lus in het Zoerselbos. Na de tweede controle sluiten ze weer aan bij de 7km wandelaars om de tocht te beëindigen.

17km
Zij volgen de richting van de 10km tot aan de controle Boshuisje en maken daarna dezelfde lus als de 13km wandelaars. Na de tweede controle gaan zij de 10km volgen die de kleine lus op Pitinkhoek maakt en sluiten daarna ook aan bij de 7-10-13-20km, om zo verder gezamenlijk binnen te wandelen.

20km
Deze wandelaars gaan een andere kant op.
Via Halle dorp en de Halmolenweg bereiken ze de Halse Bossen. Vanaf hier gaat het langs Bergen naar Liefkenshoek en dan over Hendriksvoort naar de Sint Jozefskapel.
Juist voorbij het Groot Schijn gaat het naar rechts om zo de controle te bereiken in het park van Halle, “Koetshuis”.
Nadien gaat het via de Bloemenwijk, de Vorsebeemden, de Vennen en de Medelaar naar de Halle Baan om langs hier de 2de controle Boshuisje te bereiken. Na de controle gaan ze samen, na de lus op Pitinkhoek, met de vorige afstanden terug richting start.

25km
Doen hetzelfde traject als de 20km tot aan het Boshuisje.
Nadien gaat het verder over de Haveraard en de Schegel, Heuveleinde en Stevens naar de controle in Zandhoven. Na deze rustpauze gaat het verder over de Hofweg en de Mussenlaan naar Liefkenshoek. Hier gaan ze via de Flikkerstaart en Halle Velden richting dorpskom, om dan langs de Kerkhofweg en de Blokskens weer de vertrekplaats te bereiken.

30km
Volgt dezelfde route als 20 – 25 tot aan controle Koetshuis. Nadien maken ze een lus in het Drijhoekbos om langs de Putseheide en de Regenbooghoeve weer te keren naar de controle Koetshuis.
Daarna volgen zij de 20 en 25km stappers richting Boshuisje. Na deze controle gaat het gezamenlijk met de 25km naar Zandhoven en verder tot aan het vertrekpunt om deze tocht af te maken.

42km
Zelfde route als de 30km tot aan controle te Zandhoven.
Na controle krijgt deze afstand op Liefkenshoek een splitsing. Zij gaan hier het Geheuvelte in om via de Doornlaan de Zandhovensteenweg te bewandelen. Verder gaat het op de Zandhovensestnwg onder de autostrade richting visputten in Oelegem.
Even verder is er dan de controle Staltheater. Nadien trekken we verder rond het Fort Oelegem, de Knodbaan en Oelegembaan om aan te sluiten bij de 25 – 30km wandelaars en zo de start te bereiken.

50km
Zelfde route als de 42km, maar zij maken aan het Boshuisje samen met de 13 – 17km stappers een mooie lus in het Zoerselbos, en net voor controle Staltheater een kleinere lus in het Vrieselhofdomein.

Een mooi parcours met veel natuur en een kennismaking voor iedereen met het Zoerselbos en het alom beroemd Boshuisje.
Een prettige wandeldag toegewenst.
U aangeboden door: Thijs – Marc – Eduard.

pierentocht2

pierentocht3