Zomer Vulkaneifel 2011 dag 3

Zomer Vulkaneifel 2011

Zondag 21 augustus 2011

Wandeling door het woud naar Weidenbach, wandeling rondom de Maar van Gemünden, wandeling in Manderscheid.

Na het ontbijt trekken we vandaag de andere richting uit, via de Mariakapel, zo naar Weidenbach door een prachtig woud. Af en toe zijn er open plekken met jachthutten. In de verte zien we een jong dartel hert. Ik krijg het net op de foto. Als we korterbij stappen loopt het weg het bos in, met nog enkele andere soortgenoten. In de verte horen we onweder. Het begint lichtjes te druppelen. Halen we de paraplu boven of niet? Halverwege de wandeling net voor Weidenbach kunnen we niet meer zonder paraplu verder, de regen is te intens. Via een andere wandelweg door het bos keren we om. Als we bijna terug zijn, is het getij gekeerd en komt het zonnetje terug te voorschijn. Al bij al hebben we toch anderhalf uur kunnen wandelen in een prachtig bos. Als we in ons dorp Deudesfeld aankomen, maken we nog een ommetje via het kerkhof en enkele straten.

Met de auto rijden we eerst naar Daun, maar dit stelt niet veel voor, bijgevolg rijden we even terug tot aan het vlakbij gelegen kratermeer, de Gemündener Maar. Aan het Wald Café eten we op het terras in het zonnetje een lekkere lams gyros. Een alkoholvrije Hefenweizen smaakt er goed verfrissend bij. We merken regelmatig oldtimer vliegtuigen op die overvliegen. In de buurt is er een vliegmeting bezig. Na het eten trekken we onze wandelschoenen terug aan voor een wandeling rondom het Gemündener Maar. Een visser heeft al 2 roodbaarzen beet. Aan de achterkant van het meer is er een zwembad aangebouwd waar we achterom moeten wandelen. Er zijn al verschillende zwemmers te spotten in het meer. We wandelen zo verder door om het meer tot we terug aan het Wald Café aankomen. Vervolgens gaan we via een ander steil pad omhoog naar de uitkijktoren boven op de top van de krater. Van daar uit zien we ook het vliegveld liggen en het Totenmaar. We kunnen nu mee genieten van het spektakel van een stuntvlieger. Indrukwekkend. Ik kan het zelf op een filmpje vastleggen. Nadien klimmen we even de uitkijktoren op. Boven heb je een prachtig zicht op de omgeving. Tot slot dalen we via een ander pad terug af naar beneden tot aan het Wald Café. Er heerst nu al meer activiteit in het meer.

Met de auto rijden we terug, maar doen we eerst nog Manderscheid aan. We parkeren onze auto net uit het centrum. Er heerst een gezellige zuiderse drukte in dit stadje. Plotseling horen we een muziek kapel aan het werk. Aan het dorpspark staat een grote kiosk waar de plaatselijke groep een gratis concert geeft. De vrouwen verkopen er allerlei koeken en koffie. We doen ons tegoed aan een ijsje, want het is nu al tegen de dertig graden aan… Na deze pauze wandelen we terug naar de auto en rijden we naar ons hotel terug. In de tuin genieten we in de launch zetels nog even verder in het zonnetje bij een natje en een droogje. Ook het avond eten nuttigen we in de tuin verder. Nadien wandelen we nog even door het dorp naar een kroeg met Belgische bieren. Naast Leffe en Duvel hebben ze er ook Rochefort 8. Mijn lievelingsbier (of toch één ervan 😉 ). Nadien wandelen we terug voor onze laatste overnachting in het hotel van deze korte vierdaagse.

{gallery id=eifeldag3 rows=1 cols=7 width=100 height=100 crop=1 labels=captions alignment=center orientation=horizontal buttons=0 links=0 counter=0 overlay=1 slideshow=4000}110821{/gallery}