Zomer Vulkaneifel 2011 dag 2

Zomer Vulkaneifel 2011

Zaterdag 20 augustus 2011

Dagwandeling naar de Maar aan Meerfeld vanaf Deudesfeld.

Het zonnetje schijnt al volle bak als we ’s morgens vroeg om 8u30 gaan ontbijten. Verse croissonts, ovenverse broodjes met allerlei beleg, een gekookt ei of gebakken ei, of wat granen en confituur of youghurt? Het staat er allemaal voor het nemen. Na het ontbijt wandelen we even naar de winkel en slager, waar we ons 4 lekkere broodjes laten gereed maken met vleesbrood ertussen. Met de rugzak gepakt beginnen we aan de wandeling. We volgen een plaatselijke wandeling vanuit Deudesfeld naar Meerfeld. Vanaf de kerk gaat het richting zuidwaarts naar de hoofdweg, waar we net ervoor links afslaan. We beginnen aan de klim en komen voorbij de vroegere waterbron van het dorp en slaan net voor de lava groeve rechts af, het veld in naar boven toe. Boven aan de splitsing zien we nog net een vos wegspringen. Op deze top zien we in de verte Meerfeld met zijn Maar (meer van vulkanische oorsprong). Via een ommetje dalen we door het bos rustig af tot in Meerfeld, waar we de kerk even bezichtigen. Daarna slenteren we even door het dorpje. Vervolgens maken we een wandeling rondom het meer, het grootste van de Sud-Eifel. Halverwege maken we tijd voor onze picnic op een bank aan het meer, met zicht op zee. Het is nu ook net klokslag 12u. We zitten lekker in de schaduw te genieten van onze broodjes, met een glas rode wijn erbij. Ook aan het aperitief hebben we gedacht! Vakantie stemming alom met dit prachtig weer. In het meer zijn verschillende mensen aan het zwemmen en dobberen er her en der bootjes rond. In de verte zien we nog een parapente neerkomen op de grasvlakte neven het meer.

Na deze “Rastpauze” stappen we verder! Iets verderop is er de “badezone” van het meer waar we achterom worden geleid via een pad om dat uitgeeft op de parking van het strand. Vandaar gaat het terug verder langs een ander pad tot in Meerfeld. Hier maken we tijd voor een ijsje of een pilsje aan het gelijknamige Hotel zur Post. Vlak erneven ligt nog een Landidylle Hotel met 3S categorie te schitteren. De thermometer tekent bijna dertig graden op. We wandelen nog even door het dorp, tot aan de kerk, en gaan via het pad neven de kerk recht omhoog tot op de top, en dit door een groot donker bos. We komen terug uit waar we straks afgeslagen waren. We lopen iets verder door, en slaan dan rechts af richting Landesblick. Via een andere zijflank achterom ons dorp naderen we opnieuw Deudesfeld en dalen we zo naar beneden, recht het dorp in. Het was een mooie afwisselende wandeling in het bos, langsheen velden, neven het water op en door een mooi dorpje met vele mooie vergezichten.

Bij aankomst in ons hotel lopen we eerst nog even verder door het dorp. De brandweer neemt vandaag officieel een nieuwe brandweer wagen in gebruik, en dat gaat gepaard met feestelijkheden. In het hotel genieten we nog even na op het terras van het mooie zonnige weer. Plotseling komt er een reddings helikopter rakelings over ons hotel gevlogen. Bij de kerk op het grasperk, vlakbij de brandweer land hij. In de verte horen we nog een speech, en nadien wordt traditie getrouw de lansspuit uitgetest van de nieuwe brandweerwagen. Nadien vertrekt de helikopter terug. Tegen 18u verken ik nog even de nieuwe Wellness Oase van het hotel. Een deugddoende sauna kan er nog net vanaf. Zaterdag avond is het steeds Grill Abend in het hotel. Bij dit mooie weer zit dan ook iedereen in de grote achterliggende tuin te eten. Onze soep wordt gebracht, de BBQ wordt door de bazin gedaan in het bijgebouw rechts van het hotel, toegankelijk via de tuin. Er staat een enorm saladebuffet uitgestald. Daarnaast is er warme quiche, grill worst en steak. De eerste ronde weet ik nog maar net een half worstje te bemachtigen, maar dat wordt ruimschoots goed gemaakt met de volgende 2 ronden 😉 Daarbij een Bittburger van het vat, dat smaakt.

Na het avond eten wandelen we even naar het tennis terrein, gratis toegankelijk voor de hotel gasten. Dit ligt wel achter het dorp, bovenaan. Als we er naar toe wandelen horen we gefluit en vele mensen juichen. Als we het tennisveld naderen, zien we wat er loos is. FC Deudesfeld speelt een voetbalmatch thuis. Ze hebben een zeer mooi verzorgd vlak veld, op een 10 minuten wandelen vanaf het dorp. We kijken even naar de match en zijn verrast door de techniek en gedrevenheid van beide ploegen. Nadien wandelen we in de donkerte terug door het bos naar beneden tot aan ons hotel, waar we moe maar voldaan ons te slapen leggen. Morgen is weer een nieuwe dag…

{gallery id=eifeldag2 rows=1 cols=7 width=100 height=100 crop=1 labels=captions alignment=center orientation=horizontal buttons=0 links=0 counter=0 overlay=1 slideshow=4000}110820{/gallery}