afrikaloop

Zestiende Afrikaloop in Drenthe

Uniek zevendaags wandelevenement in Nederland met prachtige NIEUWE routes door Drenthe.  

Zoekt u een uitdaging? Dan is dit een kans: zeven dagen wandelen in Drenthe. Vier dagen, drie of zelfs één dag mag ook. Voor het zestiende achtereenvolgende jaar organiseert de Andreas Manna Stichting (AMS) uit Hoogeveen de Afrikaloop. Al jaren komen mensen uit heel Nederland om de sfeer te proeven van dit gezellige en goed georganiseerde wandelevenement. Al wandelend passeren wandelaars prachtige natuurgebieden, historische plaatsen en oude wandelpaden in Drenthe. Het is de enige zevendaagse georganiseerde wandeltocht in Nederland, dat maakt de Afrikaloop uniek. Dagelijks is er keuze uit 4 etappes van 10,  15, 25 en 35 km. De start en finish is elke dag vanuit een ander dorp of andere plaats. Dit is in, respectievelijk de 7 opeenvolgende plaatsen. De eerste dag in Hoogeveen, daarna vervolgens in De Wijk, Ruinerwold, Uffelte, Beilen, Pesse, Echten.  De dag dat u meewandelt is het adres van start en finish dezelfde. Het wandelevenement vindt plaats in de herfstvakantie regio noord Nederland van 16 tot met 22 oktober 2021. De Afrikaloop is aangesloten bij de wandelbond SGWB. 

Deelname  

De wandelaar kiest zelf hoeveel dagen wordt gewandeld. Per dag kan men kiezen uit routes van 10, 15, 25 of 35 kilometer. Wanneer de gehele week wordt gewandeld, legt de wandelaar een traject af tussen de 70 en 250 kilometer. Op elke route zijn onderweg pauzeplaatsen met toilet en er is gelegenheid voor een kopje koffie of thee. Ondertussen geniet de wandelaar van de noordelijke gastvrijheid. Bij alles worden de, op dat moment geldende regels betreffende COVID-19 in acht genomen. In verband met deze regels worden er ook dit jaar door de AMS geen overnachtingen in de dorpen verzorgd.  

Toch is er een mogelijkheid om te overnachten. Minicamping Schonewille in Nieuweroord heeft zijn hulp aangeboden. Een plaats van rust, ruimte en veel natuur. De camping ligt niet ver van de startplaatsen waar de Afrikaloop dagelijks begint en eindigt. Tegen een bedrag van € 20,00 per overnachting kunt u een staanplaats boeken, ongeacht het aantal personen. U zorgt zelf voor bijvoorbeeld een caravan, tent of camper. Dit bedrag, evenals het inschrijfgeld voor het wandelen, komt geheel ten goede aan de kinderen in nood in Kenia en Oeganda, waarvoor de Afrikaloop wordt georganiseerd. De gezellige sfeer, de goede verzorging en het enthousiasme van de vrijwilligers zijn onveranderd en zij zien naar u uit. 

Informatie 

Op de website van de Andreas Manna Stichting is alle informatie te vinden over de Afrikaloop en wordt steeds het laatste nieuws vermeld. Deelnemers melden zich aan via de website. Klik op Afrikaloop voor informatie, lees daar de verslagen en bekijk de foto’s van wandelaars die eerder meeliepen. Ook op de facebookpagina van de Afrikaloop kan men alles volgen.

Voor aanmeldingen of meer informatie, neemt u contact op met  Krista Schutte, tel.: +31 (0)6 29 393 614 of door een mailtje naar: afrikaloop@andreasmanna.org