Rondwandeling

Wandeling rondom Zátoň, boottocht Lipnomeer, Ceský Krumlov

Wandeling rondom Zátoň

Vandaag maken we een lusvormige wandeling vanaf ons hotel, nadien volgt een boottocht op het Lipnomeer en na het vervroegde avondeten volgt een gegidste avondwandeling in Ceský Krumlov.

Donderdagmorgen 19 juni 2014 verzamelen we na het ontbijt op de parking van het hotel voor een wandeling rondom Zátoň. We vertrekken vanaf ons Sporthotel Zátoň te voet naar rechts en steken de Moldau over. Na een korte klim bereiken we de afgesloten kerk van Zátoň die boven op een top ligt. De begraafplaats is zeker een bezoek waard. Ook kan je binnenkijken in de volledig gerestaureerde kerk. Ernaast ligt een verlaten klooster complex. Ooit was hier nog een hotel. Op een kiezelweg door het woud wandelen we heuvelend noordwaarts. Via paden langs een grasveld dalen we terug naar beneden tot we aansluiting krijgen op de lokale weg (die ook onderdeel is van het goed uitgebouwde fietsroute netwerk) terug naar het hotel. De lucht wordt alsmaar dreigender en ja hoor, we worden vergast op een lokale bui. Maar die is slechts van korte duur.

Boottocht Lipnomeer

Opnieuw in het hotel aangekomen vertrekken we na onze kledij wissel iets later zuidwaarts met onze autocar naar het Lipnomeer. Hier maken we een boottocht van exact anderhalf uur. Dat is genieten. Op de boot is catering voorzien. Je kan zowel bovendeks als binnenin verblijven. Nadien rijden we met de autocar terug naar ons hotel.

Avondbezoek Ceský Krumlov

We gaan vanavond al om 18 uur aan tafel, een uurtje vroeger als normaal. De reden is dat we om half negen in Ceský Krumlov verwacht worden voor een gegidste rondleiding. We rijden er 15 minuten over vanaf ons hotel tot Ceský Krumlov. We worden opgewacht door onze gids boven aan het kasteel. Samen met de vallende avond geeft dit wel een indrukwekkend zicht op het stadje. Beneden zien we de Moldau zich kronkelend een weg banen door Ceský Krumlov. Dit wordt een eerste kennismaking met dit prachtige stadje voor onze groep. Morgen gaan we er opnieuw naar toe, maar dan wel te voet vanaf het hotel. En dat heeft zo zijn reden. Meer hierover morgen!