Zaterdag 17 mei 2014 Heerlen

Zaterdag 17 mei 2014
71ste Ronde van Zuid-Limburg – 3 daagse
Stichting Wandelronde Zuid-Limburg

Afstand:30 km.
Start tussen 8u en 9u

Startplaats:
de Spuiklep
Ontspanningsgebouw SSOVH
Parallelweg 4
6411 ND Heerlen
NL Limburg

Beste wandelaar(ster),

Gaarne nodigen wij u uit deel te nemen aan de 71ste Ronde van Zuid-Limburg, welke wordt gehouden op 17 – 18 en 19 mei 2014 vanuit Heerlen.

Honderd kilometer in drie dagen, c.q. 70 kilometer in twee dagen, brengen u over vele leuke paadjes en op pittoreske plekjes, langs slingerende riviertjes, door weilanden met de karakteristieke draaipoortjes en over uitzichtrijke heuvels. De prachtige en steeds weer gewijzigde parkoersen zijn o.m. de grote stimulans voor deelname aan deze wandelklassieker.

De eerste dag -zaterdag- gaat de route door oostelijk Zuid-Limburg. Via de uitgestrekte Brunssummerheide leidt een bosrijke route naar de Anstelvallei en het tussen vijvers gelegen kasteel Ehrenstein, verder naar het natuurgebied Strijthagerbeekdal met kasteel en vijvers. Via het bosrijke Caumerdal en door het Aambos, aan de rand van Heerlen, bereikt men de finish.

De tweede dag -zondag- gaat het naar het Heuvelland en het zuidelijke Geuldal. Via de Vrouwenheide naar Ubachsberg. Verder met een uitzichtrijke route door Overeijs naar Wahlwiller. Dan vanaf Mechelen langs de Geul naar de grote rust in de ‘Rozenhof’ in Epen. Terug langs en door de Vijlenerbossen en het pittoreske gehucht Rott naar Nyswiller. Verder via Baneheide en Simpelveld terug naar Heerlen

De derde dag -maandag- is het westelijk Geuldal en het Mergelland het hoofd-doel. Langs de Eickholtermolen en kasteel Ter Worm en later langs kasteel Cortenbach in Voerendaal, komt men in Klimmen. Verderop langs het Kluize-naarspark en kasteel Oost, wordt dan Valkenburg bereikt.

De terugweg naar Heerlen gaat langs het mooie Geulpad, via Schin op Geul en Klimmen.