Winterwandeling Jo-Ne Vijlen

Een prachtige tippel rond het “Vielenderland”.

Op zaterdag 4 en zondag 5 januari 2014 verwelkomt Jo-Ne Vijlen u op hun eerste tocht van het jaar, hun Winterwandeling.

Zij nodigen iedereen uit om in het eerste weekend van januari 2014, te komen genieten van de prachtige natuur rondom Vijlen. Vanuit Hopschet nummer 2 te 6294 AB Vijlen starten 4 afstanden: vanaf 8.00 uur tot 14.00 uur voor de 2 kortste afstanden (5 en 10 km), tot 12.00 uur voor de 15 km. en tot 11.00 uur voor de 20 km. Alle afstanden lopen richting het Vijlenerbos, het hoogstgelegen bos van Nederland, langs de Zevenwegenweg (met zijn 4 eeuwen oude wintereik) naar het gebouw van Staatsbosbeheer.

Hier volgt de eerste pauze. Na de pauze vertrekt de 5 km. retour via de Groenenweg en het Rotterbos terug naar de start. Onderweg zijn er prachtige uitzichtpunten, waar u kunt genieten van dit landschappelijk schoon. De 10 km. splitst zich van de 5 km. naar het Elzetterbos en maakt via het gehucht Bommerig een lus terug naar de pauze in het gebouw van Staatsbosbeheer. Langs dit traject is het wederom genieten van de vergezichten richting Hurpesch en Elzet. Na deze rust keert de 10 km. terug langs dezelfde weg als de 5 km. De 15 km. en de 20 km. splitsen zich in het Vijlenerbos en lopen richting Camerig, een Vijlens gehucht met vele prachtige “vakwerk”-huizen, langs de Volmolen naar de rust in Epen. De 15 km. loopt vanaf deze rust via het Geuldal naar Bommerig (ook hier magnifieke vergezichten over het Geuldal) om dan aan te sluiten bij de 10 km. naar de rust in het gebouw van Staatsbosbeheer (SBB). Van daaruit retour met de 10 km. en de 5 km.

De 20 km. gaat vanuit de pauze te Epen richting Eperheide, buigt af naar het Onderste bos, de gehuchten Diependal en Terziet, langs de Volmolen terug naar de pauze in Epen. Van hieruit gaat de 20 km. met de 15 km. retour naar het SBB-gebouw, om vervolgens met de andere afstanden terug te keren naar de start. Verder bestaat de mogelijkheid om de afstand te vergroten door de lus van de 10 km. vanuit het SBB te wandelen en dan pas retour te gaan met de andere afstanden. Aan natuurschoon geen gebrek. Tijdens deze wandelingen zijn er uiteraard nog talloze andere schone zaken te bezichtigen, maar dat moet uzelf ervaren.

Dit jaar kunnen kinderen tot 14 jaar gratis met hun ouders meewandelen; na de wandeling leveren ze hun eigen gratis startkaart in; ze ontvangen dan een polsbandje.

Allemaal redenen om de wandelschoenen aan te trekken en naar Vijlen te komen voor een prachtige tippel rond het “Vielenderland”.

Tot ziens bij Wandelclub Jo-Ne Vijlen op 4 of 5 januari.

Voor meer info kunt u terecht bij het secretariaat van de wandelclub, Pastorijweg 43, 6294 AB Vijlen, tel. 043-3063176 of via hun website www.wandelclubjonevijlen.nl