Winters wandelen in Kent

Kent, Garden of England

Kerst in de sfeer van Dickens, een rit met de kersttrein, een kasteel vol kerstliedjes of een winterwandeling met een stop in een gezellige pub? Dat kan allemaal in Kent!

Haal de kerstversiering en het geschenkpapier maar boven en geniet van een lekkere glühwein. Wil je je helemaal onderdompelen in de kerstsfeer, trek dan richting Kent. Je ontmoet er de kerstman en vindt er voor iedereen een origineel kerstgeschenk. Kent is ook een ideale streek voor al wie graag gezellige winterwandelingen maakt. Ons rijk gevulde eindejaarsprogramma doet zowel klein als groot aftellen naar 25 december. Dus waar wacht je nog op? Maak je klaar om te feesten en snuif de feestelijke sfeer in Kent op. Ten slotte is dit de gezelligste periode van het jaar…

Allemaal aan boord van de kersttrein
In de eindejaarsperiode is er niets zo magisch als een ontmoeting met de kerstman op een stoomtrein. Dit jaar verwelkomen zowel Romney Hythe and Dymchurch Railway, Kent and East Sussex Railway als Sittingbourne and Kemsley Light Railway de kerstman aan boord op een aantal weekenddagen in de eindejaarsperiode.

Historische kerst in een kasteel
Het sprookjesachtige Leeds Castle viert dit jaar kerst met prachtig versierde kerstbomen, knisperend haardvuur en luxueuze kamers helemaal in de kerstsfeer. Op de kerstmarkt van Leeds Castle beleef je bovendien een onvergetelijke dag vol kersttradities.
Van 25 november tot 24 december wordt Hever Castle voor de gelegenheid helemaal omgetoverd met overal kerstversiering, zowel binnen als in de tuinen. Alles is geïnspireerd op kerstliedjes. Er is zelfs een parcours genoemd naar het liedje “12 days of Christmas”.
Nog een aanrader is een bezoek aan het museum Canterbury Tales op 16 en 17 december, waar je de kerstman in de middeleeuwen ontmoet. Je geniet er van liedjes, spelletjes en verkleedpartijen voor je de grot van de kerstman bezoekt.

Kerstmarkten vol cadeautips
Op de kerstmarkten die overal in Kent te vinden zijn, kun je de allermooiste geschenken op de kop tikken, zoals handwerk of lekkernijen voor de feesttafel. Maar het is er ook heerlijk chillen met een warm drankje in de hand. Hier vind je cadeautips en inspiratie. Weg met alle kopzorgen hierover! Ondertussen kun je volop de feestelijke sfeer opsnuiven van een traditionele kerstmarkt vol fonkelende lichtjes en kerstversiering. In het betoverende kader van het kasteel van Rochester wacht je een kerst in ware Dickens-stijl. In het historische Canterbury vindt van 25 november tot 24 december dan weer een echte Duitse markt plaats in het shoppingcenter Whitefriars.

Spectaculaire winterlandschappen
Op de witte krijtrotsen van Dover, een van de meest fascinerende plekken van Engeland, ligt de wereld aan je voeten. Ook tijdens een wandeling in het schilderachtige dorpje Wye kun je wat frisse lucht scheppen en ondertussen genieten van de schitterende uitzichten. Je kunt wandelen naar Wye Crown, waar in de krijtheuvels North Downs een enorme kroon is uitgehouwen voor de kroning van koning Edward VII. Na een tocht doorheen de heuvelachtige velden en weiden ontdek je ten slotte het adembenemende panorama van The Devil’s Kneading Trough.

Supergezellige winterpubs
Wanneer er koude in de lucht hangt en het op de grond vriest, is er niets zo aangenaam als een overvloedige maaltijd, een lokaal drankje en een gezellige hoek in een pub. Of je nu op zoek bent naar een pub met een warm haardvuur, culinaire lekkernijen of een prachtig zicht op zee, alle pubs in Kent bieden warmte én lekkere streekbieren! Bijvoorbeeld de pittoreske landelijke pub ‘The Griffin’s Head’ of de historische Engelse pub King Henry VIII, met een schoorsteen in Tudor-stijl, eiken balken, haardvuren en houten bars.

Kerstavond
Het graafschap Kent biedt enkele geweldige adresjes voor een kerstuitje in december. Je kunt cocoonen bij een warme drank aan een knapperend haardvuur, relaxen in een luxesuite of je warm induffelen voor een kerstwandeling in een van de volgende hotels: The Abode Canterbury, Brandshatch Place, Bromley Court Hotel, Dover Marina Hotel & Spa, The Hythe Imperial, Hotel du Vin, The London Beach Hotel Spa & County Club, The Marquis at Alkham, One Warwick Park Hotel, The Village Hotel Maidstone of Tudor Park Marriott Hotel & Country Club.

Meer informatie over Kent vind je op www.visitkent.co.uk

Het graafschap Kent ligt in het zuidoosten van het Verenigd Koninkrijk. Vanuit het Franse Calais sta je met de Eurotunnel al na 30 min. in Folkestone. Met de ferry heb je na 1,5 u zicht op de witte krijtrotsen van Dover.

Duizenden foto’s van Kent kan je hier bekijken.