copyright Montgenèvre Tourisme

Winters wandelen in de zuidelijke Alpen

Winters toerisme in de Alpen is niet alleen skiën en langlaufen. De klassieke wintersportgebieden leggen ook meer en meer de nadruk op gastronomie, gezinsvakanties, cultuur en… wandelen. En zijn voor België en Nederland een belangrijke markt om wandelliefhebbers aan te spreken.

Het Regionaal Comité voor Toerisme Provence-Alpes-Côte d’Azur, de wintersportoorden van de Hautes-Alpes, Alpes de Haute-Provence en Alpes-MarItimes kwamen hun talrijke mogelijkheden daarom in september voorstellen tijdens een workshop in Brussel.

Bijna alle bestemmingen bieden nu wandelingen met sneeuwschoenen aan, in het Frans bekend als ‘raquettes’. Het gaat om wandelingen van verschillend moeilijkheidsniveau en zowel geschikt voor de specialisten als voor families met kinderen. Bij de wandelingen kan men eveneens gebruik maken van liften, zodat er minder of niet moet geklommen worden. Meer en meer van die wandelingen zijn nu ook bewegwijzerd. Een aantal van de wintersportbestemmingen in de zuidelijke Alpen die tochten met sneeuwschoenen aanbieden zijn: La Grave, Montgenèvre, Névache, Puy-Saint-Vincent, Serre Chevalier (in 4 verschillende gemeenten), Arvieux en Queyras, Ceillac, Haut-Guil, Molines Saint-Véran, Risoul, Vars, Crévoux, Les Orres, Réallon, Ancelle, Chaillol, Orcières, Super Dévoluy, Chabanon, Grand Puy, Le Sauze, Montclar Les 2 Vallées en Pra Loup 1600.

De bestemmingen Montgenèvre, Les Orres en Ceillac bieden daarenboven speciale programma’s aan om de dieren in de Alpen te ontdekken tijdens wandelingen met sneeuwschoenen.

Meer info over de bestemmingen in de zuidelijke Alpen vind je op https://www.france-montagnes.com/massif/alpes-du-sud

Tekst: Gilbert Roels

Foto: © Montgenèvre Tourisme