Winter wonder weken in Leiden

Bezoek de beste kerstmarkt van Europa in Leiden

De betoverende Winter Wonder Weken in Leiden

Wie zot is van winterse gezelligheid, moet naar Leiden gaan! Deze stad heeft namelijk de ambitie om dé kerststad van het westen te worden. Je vindt er een gezellige kerstmarkt en een ijsbaan die zowaar drijven op de grachten. Er zijn verschillende evenementen zoals een lichtjesparade, een kunstzinnige route met lichtbakens en een historische kermis. Kortom, bijna twee maanden lang is Leiden dé trekpleister voor alle kerstliefhebbers.

Hoe word je (hulp)Piet
De aftrap van de Winter Wonder Weken gebeurt op zaterdag 25 november met de intrede van Sinterklaas. Hij logeert vanaf dan in het Huis van Sinterklaas in De Waag. Kinderen kunnen zien hoe Sinterklaas slaapt, hoe de Pieten pepernoten maken in de keuken, een brief afgeven in het Sinterklaas postkantoor. Ze kunnen zelf een diploma van (hulp)Piet halen. (van 26 november t.e.m. 5 december).

De gezelligste avond van het jaar in Leiden
Bij winterse gezelligheid horen lichtjes en in Leiden gaat dat gepaard met een feeëriek Lichtjesparade op vrijdag 15 december. Langs de route word je verrast door culturele acts, indrukwekkende lichtspektakels en een duurzame sfeerverlichting.

Een drijvende IJsbaan
Gedurende een maand wordt de Nieuwe Rijn, in het historisch centrum van Leiden, omgetoverd tot een waar winterspektakel met een prachtige ijsbaan midden op de gracht. 600 m² ijs met veel schaats- en glijplezier voor iedereen (van 8 december tot 7 januari, 10 tot 21 u).

De beste Kerstmarkt van Europa
Tot ver buiten Leiden is de Kerstmarkt bekend als de grootste drijvende kerstmarkt van Nederland. Hij werd vorig jaar zelfs uitgeroepen tot beste kerstmarkt van Europa! 86 sfeervol aangeklede chalets, op en rondom de Nieuwe Rijn, zorgen voor een op en top gezellige, nostalgische sfeer. (van 15 t.e.m. 27 december).

Het huis van de Kerstman
Op het Hooglandse kerstplein kan je het Huis van de Kerstman bezoeken. Daar staat ook de reusachtige Joris’ Kerstboom. Van overal komen mensen om in die boom een doorzichtige kerstbal op te hangen met daarin een foto van iemand die hen dierbaar is en die ze in het (kerst)licht willen plaatsen. (15 t.e.m. 27 december).

Water Reflections
Een hartverwarmend visueel hoogstandje tijdens de donkerste dagen van het jaar. Dat is SingelSpark, een aaneenschakeling van kunstzinnige lichtbakens langs de Leidse singels. De route, die je kan wandelen of fietsen, loopt langs lichtbakens op of naast het water. Er wordt gefocust op het belang van het water en hoe de mens zich daartoe verhoudt (van 17 december tot 6 januari, ganse dag).

De Winter Wonder Weken in Leiden beloven ook nu weer een groot succes te worden. De gezellige studentenstad wordt tijdens de laatste weken van 2017 nog leuker en nodigt uit voor een onvergetelijke en feeërieke citytrip.

Info: www.leiden.nl/winterwonderweken

Leiden combineert bezienswaardigheden uit een rijk historisch verleden met de sfeer en de gezelligheid van een hedendaagse universiteitsstad. Het Zuid-Hollandse Leiden, halfweg tussen Den Haag en Amsterdam en niet eens zo ver van het Noordzeestrand, is rijk aan musea en evenementen. De binnenstad is sfeervol, met zijn oude grachten en Leidse hofjes. Leiden is in veel opzichten een verrassende en dichtbije citytrip reisbestemming.

Nog meer info over Leiden:

Lees onze reportage over onze citytrip naar Leiden in de Wintereditie van de Wandelkrant, gratis verkrijgbaar vanaf januari 2018 op tal van afhaalpunten en wandeltochten. Of bekijk nu al de fotoreportage op onze fotowebsite.

0 Shares