2021-11-23_15-_Skybridge DolniMorava

Werelds langste hangbrug opent in Tsjechië

In het Moravische Dolní Morava aan de voet van de berg Králický Sněžník gaat dit voorjaar de langste hangbrug ter wereld open. De loopbrug genaamd Sky Bridge 721 overbrugt een afstand van bijna driekwart kilometer.

Foto: de hangbrug in Dolní Morava  © Dolní Morava

Nieuw attractie in Moravië

Het bergresort Dolní Morava krijgt ’s werelds langste hangbrug. Dolní Morava ligt in het noordoosten van Tsjechië tussen het Adelaarsgebergte en het Jeseník gebergte en heeft al een rodelbaan, boomkroonpad en andere attracties. Met zijn lengte van 721 meter verbreekt de brug het record van de momenteel 516 meter lange brug in het Arouca-gebied in Portugal. In mei 2022 gaat de nieuwe attractie open voor de eerste bezoekers.

 

Fotogeniek en educatief

De voetgangersbrug, genaamd Sky Bridge 721, verbindt twee bergkammen en overspant de schitterende Mlýnické-vallei op een hoogte van 95 meter. Omgeven door de pure natuur van de berg Králický Sněžník, biedt het zijn bezoekers een betoverend uitzicht op het landschap. Bezoekers kunnen de brug op een hoogte van 1.125 meter betreden en verlaten de brug tien meter hoger. Na het oversteken van de vallei is er de kans om de lokale natuur en geschiedenis te ontdekken. Er wordt een educatief natuurpad aangelegd genaamd “The Bridge of Time”. Via 10 panelen wordt men geïnformeerd over onderwerpen zoals milieubescherming, de geschiedenis en het levensverhaal van een familie uit Dolní Morava tegen de achtergrond van gebeurtenissen die de republiek heeft meegemaakt van 1935 tot heden