Weekendje Odenwald 5 September 2008

Weekendje Odenwald

Vrijdag 5 september 2008

Heenreis, Ivoormuseum, oudste stadshuis Duitsland

Zoals gewoonlijk verblijf ik te Frankisch-Crumbach.

Met de bus vol wandelaars vertrekken we te Genk met een eerste stop aan de Moselbrucke te Koblenz. Na de pauze rijden we verder tot in het Odenwald, waar we het ivoormuseum gaan bezoeken. Maar eerst nuttigen we een lekker middagmaal in het restaurant naast het museum. De groep wordt opgesplitst in 2 voor de rondleiding in het ivoormuseum.

Nadien rijden we even verder tot aan het volgend stadje, voor alweer een gegidste rondleiding. Troef is hun oudste stadshuis. De gids brengt alles wel op een zeer ludieke manier. Er volgt nog wat vrije tijd voor iedereen. Zelf bezoek ik een plaatselijke ambachtelijke brouwerij met proeverij.

Na de rustpauze verzamelen we om door te rijden naar ons hotel. Eerst volgt de kamerindeling, nadien een korte dorpswandeling, gevolgd door een lekker avondmaal en een vrije avond voor iedereen.

{gallery id=080905 rows=1 cols=10 width=100 height=100 crop=1 labels=captions alignment=center orientation=horizontal buttons=0 links=0 counter=0 overlay=1 slideshow=4000}080905{/gallery}