Weekendje Odenwald 13-05-2010

Weekendje Odenwald

Donderdag 13 mei 2010

Heenreis, Bensheim, inchecken

Wij verblijven te Frankisch-Crumbach, welk op een topografische hoogte van 300 meter ligt. De omgeving is hier mooi heuvelend met een afwisseling van bossen, weiden, velden en rustige dorpskernen. De landstrook tussen het Rijndal en de steile hellingen van het Odenwald is de “Bergstraße”. De Bergstraße is een oude handelsweg die de Romeinen “strata montana” noemden en behoort tot het UNESCO-wereldcultuurerfgoed.

Donderdag, onze eerste dag houden we een ontbijt stop aan de Moselbrucke te Koblenz. Wij hebben dan net 200km op de teller staan sinds dat we te Genk gestart zijn. Nadien rijden we door tot Bensheim, de oudste Hessische Altstad aan de Bergstrasse met een prachtig verkeersvrij centrum. Daar krijgen we een gegidste wandeling. Nadien versterken we de innerlijke mens met een natje en droogje. In de late namiddag rijden we dan door naar onze eindbestemming Frankisch-Crumbach. Na de kamerverdeling volgt nog een dorpswandeling met als eindbestemming ons restaurant waar we een warm avondmaal nemen.

{gallery id=100513 rows=1 cols=10 width=100 height=100 crop=1 labels=captions alignment=center orientation=horizontal buttons=0 links=0 counter=0 overlay=1 slideshow=4000}100513{/gallery}