Weekend Texel

Weekend Texel

Weekend Texel als eerste kennismaking

Een weekend Texel staat de komende 2 dagen op ons programma. Dit ter voorbereiding van een groepsreis later op de maand. Texel is een van de Nederlandse Waddeneilanden. Ken je ze allemaal? Texel, Vlieland, Terschelling, Ameland en Schiermonnikoog, kortweg TV TAS als ezelsbruggetje. We verbleven in Hotel Tatenhove dat op een boogscheut ligt van het centrum van De Koog, een goede uitvalsbasis om Texel te ontdekken. We werden zeer gastvrij ontvangen in dit familiaal geleid hotel en voelden ons meteen thuis.

Zondag morgen vroeg vertrekken we vanaf het Belgische Limburg met de auto naar het 300 km verderop gelegen Texel. Het is rustig op de autoweg tot we in de buurt van Amsterdam komen. Plotseling staat alles stil vanwege een groots concert. Gelukkig raken we nog net op tijd aan de overzet. Anders konden we nog een uur extra wachten op de volgende overzet. Tijdens de overzet lopen we wat rond op de TESO. Zeemeeuwen vergezellen ons tijdens de hele vaart. Een mooi schouwspel om naar te kijken. Even later is er terug land in zicht: Texel. We worden verzocht ons terug naar de auto te begeven zodat op een ijltempo alle auto’s in het volgeladen ruim op geen tijd van de boot af kan. Er volgt nog een kleine rit voordat we bij ons hotel aankomen, wat zich net voor De Koog bevindt.

Bij het inchecken in hotel Tatenhove worden we getrakteerd op een kop koffie. Nadien maken we een eerste verkennende wandeling richting De Koog, het strand, de duinen, Ecomare en zo terug via het bos naar De Koog. We proeven van het Texels bier op een terras in de gezellige winkelwandelstraat van De Koog. Via een binnenweggetje wandelen we terug naar ons hotel. Na een opfrisbeurt genieten we van het heerlijke avondeten in hotel Tatenhove.

 

Na het ontbijtbuffet rijden we vandaag eerst naar de vuurtoren van Texel. Die ligt helemaal in het noorden op het eiland. Vervolgens rijden we terug naar ons hotel, kris kras over het eiland. We raken de tel kwijt van het aantal lammeren dat we hier zien. Gelukkig vallen we niet in slaap.

Eenmaal terug aan ons hotel laten we onze auto achter op de parking. Vervolgens maken we nog een mooie wandeling heen en terug tot aan Ecomare.

Met een ingepakte auto verlaten we het eiland, maar niet voordat we eerst een stop inlassen aan de haven voor een natje en een droogje. Hier liggen ook tal van boten aangemeerd waarmee je als toerist mee kan rondtoeren op zee. Met de Teso veerboot komen we vlot terug op het vasteland. In een ruk rijden we terug naar huis. Met twee chauffeurs lukt dat best aardig. Deze twee dagen zijn zo omgevlogen. Met voldoende informatie kunnen we nu een prachtige uitstap voorbereiden. Je leest er meer over in een volgend artikel!

Deze reis maakten we op 5 en 6 april 2009.