Week van het Bos

De natuur beweegt ons allemaal in de Week van het Bos

Van zondag 8 tot en met zondag 15 oktober organiseert het Agentschap voor Natuur en Bos opnieuw de Week van het Bos, in samenwerking met BOS+. Onder het motto ‘De natuur beweegt ons allemaal’ staat de week dit jaar in het teken van bewegen in het bos, maar ook de emotionele waarde van de natuur. Dit jaar staat er een recordaantal activiteiten op het programma: 230 groepslopen, sportinitiaties, wandelingen, familiehappenings, speurtochten en de opening van nieuwe natuurlopen in talrijke Vlaamse bossen en natuurgebieden.

Zo kan je zondag 15 oktober van 14.00 tot 17.00 uur het “Verborgen moois in de Herkenrodebossen” in Kermt nabij Hasselt ontdekken. Onder begeleiding van een natuurgids of op eigen houtje verkennen wandelaars nieuwe paden. In de nieuwe speelzone kunnen kinderen zich uitleven met boom klimmen, boogschieten, een apenbrug en een pendule.

Maar ook elders over het gehele land zijn er tal van activiteiten, zie hiervoor de overzichtelijke kaart op http://activiteiten.weekvanhetbos.be/