Waterlanden

“Waterlanden” is de jongste Oost-Vlaamse wandelgids.

Dat Toerisme Oost-Vlaanderen sterk inzet op wandel- en fietstoerisme is al langer bekend. Naast verschillende netwerken aan wandelknooppunten, die zowat de hele provincie omvatten, brengt de toeristische dienst van Oost-Vlaanderen ook met de regelmaat van een klok wandel- en fietsgidsen op de markt.

Waterlanden – Wandelen langs oude Scheldeboorden is de achtste in een serie van thematische gidsen. Gidsen die ook de nodige aandacht schenken aan de lokale toeristische sector, de horeca, de geschiedenis en de actualiteit.

De nieuwe gids, die eind vorig jaar het licht zag, telt ruim honderd pagina’s en beschrijft zes wandelroutes langs knooppunten van het netwerk Kalkense Meersen – Donkmeer, goed voor in totaal bijna 60 km wandelplezier.

Je vindt de volgende thematische routes terug in de gids:

  • de Stuifduin route (11 km tussen Wetteren en Schellebelle)
  • de Vuursteen route (9 km tussen Kalken en Schellebelle)
  • de Galloway route (8 km tussen Schellebelle en Uitbergen)
  • de Kasteelpark route (10,5 km tussen Berlare, Wichelen en Schoonaarde)
  • de Turfput route (10 km tussen Berlare en Overmere-Donk)
  • de Waterhoek route (9 km tussen Berlare-Waterhoek en Appels).

Rode (in dit geval blauwe) draad bij al de routes is vanzelfsprekend de Schelde. Bij elke wandeling hoort een duidelijk kaartje met de knooppuntennummers, toeristische info en tips voor een natje en een droogje.

De gids kost slechts 6 Euro en je kan deze en andere gidsen bestellen via de website van Toerisme Oost Vlaanderen: www.tov.be/nl – klik op “webshop”.