Wandelvitamine

Wandelvitamine

Het Wandelvitamine lied

Via de redactie kregen we onderstaand pakkend bericht binnen:

Ik zal mij even voorstellen. Ik ben Robert van Dooren (pseudoniem Rob de Beka), 55 jaar jong en geboren en getogen in Weert (NL). Behalve dat ik zelf (en mijn vrouw ook) een gepassioneerd wandelaar ben, help ik als verkoper bij Bob’s Adventure Store in Weert al 14 jaar o.a. wandelaars bij de aanschaf van hun wandelschoenen en wandeluitrusting. Wandelen (en reizen) is eigenlijk mijn lust en mijn leven.

Ik heb een lied uitgebracht genaamd “wandelvitamine” voor wandelaars waarmee ik ze extra “wandelvitamine” mee wil geven (tijdens hun vakanties, tochten en/of trainingen). Ik ben ervan overtuigd dat dit liedje, met een positieve en opbeurende tekst en een vrolijke melodie, bij veel wandelaars de pas erin zal houden. Het werd tijd dat er een volwaardig liedje voor wandelaars komt met een positieve insteek naast het aloude “ik heb een potje met vet” etc. etc. Daarnaast is het ook gewoon een gezellige meezinger die het bij wandelevenementen en -tochten (4-daagse, Kennedymars, avond4daagse, Dodentocht etc.) en de daarbij behorende activiteiten goed zal doen en sfeerbevorderend zal werken. Maar ook op de radio zal het mensen verblijden.

Ontstaan van het “wandelvitamine” lied.

Begin oktober 2018 kreeg ik (na 10 jaar) weer serieuze problemen met mijn rug. Uiteindelijk ben ik 14 februari 2019 (via via) aan de hernia geopereerd. 2 weken na de operatie kon ik al weer 3 km met wandelstokken lopen en ik keek al weer uit naar het voorjaar en de zomer om te gaan wandelen. Ik was nog geen 2 weken volledig hersteld toen op 10 mei dit jaar het noodlot weer toesloeg op zo een korte termijn.

Nu waren de klachten echter nog veel erger. Ik kon niet meer zitten, lopen of wat dan ook, alleen maar liggen om de pijn te onderdrukken. Ik was ten einde raad maar om mezelf moed in te spreken, mijn gedachten een positieve wending te geven i.p.v. aan de negatieve (gevolgen van de) rugpijn te denken, ging ik op een memoblokje het begin van dit liedje schrijven (d.w.z. het refrein). Na 3 weken op bed te hebben gelegen werd er eindelijk weer een MRI gemaakt waaruit bleek dat er op dezelfde plaats weer een hernia zat die zelfs bijna 2x zo groot was nu.

Ik kon uiteindelijk op maandag 3 juni in het ziekenhuis in Weert bij de neurologie op gesprek en ik werd meteen opgenomen in het ziekenhuis voor de pijnbestrijding (medicatie / zenuwblokkade) en mocht uiteindelijk na 6 dagen naar huis. Bij thuiskomst en een geleidelijk herstel ging ik het liedje verder uitwerken en kwamen de plannen om het uit te gaan brengen. Ik ben geen muzikant/artiest (kom wel uit een muzikale familie) maar met de juiste connecties heeft dit lied nu een volwaardig resultaat gekregen.

Een videoclip staat inmiddels op YouTube, er is een Facebookpagina aangemaakt en via Spotify en Deezer is het te streamen. Het is ook hier te beluisteren!

Ik heb het gemaakt voor iedereen die (weer) wil gaan lopen. Voor wandelaars om een vrolijk liedje voor onderweg te hebben. Maar ook voor hulpbehoevende of zieken die, om wat voor reden ook, weer moeten leren lopen (zelfs 1 op de 5 mensen in Nederland heeft een hernia). Ik heb het liedje gemaakt in de overtuiging dat ik er veel mensen een plezier mee zal doen.

Iedereen krijgt energie van wandelvitamine.

Robert van Dooren
(Rob de Beka)
robdebeka@gmail.com

Wandelvitamine tekst