Bloesem2daagse 2022

Wandelvereniging Vilt stelt Bloesem2daagse voor

Bloesem2daagse 2022, georganiseerd door Wandelvereniging Vilt.

Voorinschrijving via hun website is mogelijk tot en met 22 april 2022.

Op zaterdag 23 en zondag 24 april 2022 organiseert Wandelvereniging Vilt alweer voor de 9e keer het traditionele wandelweekend door de Zuid-Limburgse bloesemwereld. De start vindt dit jaar plaats vanaf zaal Amicitia, Bredeweg 25 in Banholt. In de directe omgeving is voldoende gratis parkeergelegenheid.

De afstanden van de uitgezette wandelingen zijn 8, 14, 21, 28 en 42 kilometer. Je kunt ervoor kiezen om beide dagen te wandelen, maar alleen op de zaterdag of op de zondag is uiteraard ook mogelijk.

Voor de jeugd van 6 tot 14 jaar is op zondag de BOEMTOCHT uitgezet met een afstand van 8 kilometer. Met onderweg leuke spellen en diverse verrassingen.

Een uniek wandelevenement in Limburg

Alle routes bieden mooie doorkijkjes in het Heuvellandschap en prachtige vergezichten, langs fraaie hoog- en laagstamboomgaarden. Als deze in bloei staan is het hier een waar genot om te wandelen. De 2daagse, waarin je de lente voelt, ruikt en proeft, is een aanrader voor iedere wandelaar, sportief of recreatief, alleen of in gezinsverband of met vrienden. Onderweg kunnen de wandelaars zoals altijd gebruik maken van allerlei ondersteunende faciliteiten zoals EHBO-verzorging, koude en warme dranken, soep, belegde broodjes en Limburgse vlaai. Dit alles tegen redelijke prijzen.

Wandelen door het Zuid-Limburgse heuvelland, genieten van de bloesem aan de fruitbomen én onderweg een lekkere versnapering!
Kies voor de afstand die bij je past en je hebt een perfect weekend.

De BOEM-tocht op zondag 24 april is er voor gezinnen met kinderen en jeugdige wandelaars. Deze tocht met een lengte van 8 kilometer is een echte ontdekkingstocht met demonstraties van de brandweer en legerjeeps. Ook zijn er diverse oudhollandse spelen.

De routes wisselen op beide dagen, je loopt dus niet twee dagen dezelfde wandeling.

Op zaterdag gaat de route door de omgeving van Sint Geertruid (8 km), naar en rond ’s Gravenvoeren (14 en 21 km) en St-Martensvoeren (28 km). De route van de 42 km gaat door naar de abdij van Val Dieu.

Op zondag gaat het rondom Sint Geertruid (8 km), naar en rond Eckelrade (14 en 21 km), naar Bemelen (28 km). De wandelaars van de 42 km lopen nog een extra lus naar Houthem.

Uiteraard ontbreken de typische Limburgse streekproducten niet. Tijdens de wandeling wordt de wandelaars weer een stuk fruit aangeboden.

De Bloesem2daagse vindt plaats onder auspiciën van de kWbn en gaat onder alle weersomstandigheden door.

 

Praktische informatie:

De starttijden voor de diverse afstanden zijn:

42 km van 07.00 tot 09.00 uur

28 km van 07.00 tot 10.00 uur

21 en 14 km van 07.00 tot 12.00 uur

8 km van 09.00 tot 13.00 uur.

 

Inschrijven:

Vooraf inschrijven via de website van Wandelvereniging Vilt is mogelijk tot en met 22 april 2022!

Het inschrijfgeld bedraagt dan 8 euro voor beide dagen of 4 euro per dag en per persoon. Leden van erkende wandelverenigingen of bonden ontvangen een korting van 1 euro (bij vermelding van het nummer van de bondspas).

Ter plaatse inschrijven is ook mogelijk; het inschrijfgeld bedraagt dan 5 euro per persoon.

Een IVV-stempel is aanwezig en de sticker is verkrijgbaar voor 0,20 euro.