Huiscode van NOVASOL vakantiehuis op bovenstaande foto: DMO115

Wandelvakantie in de Eifel: wandelroutes + overnachten

Wandelen in de Eifel is voor velen de perfecte vorm van een wandelvakantie. Het wandelwegennetwerk trekt diverse wandelaars aan die van rust en natuur houden.

Duitsland is bij veel Belgische wandelaars erg populair. Hierbij is de Eifel met name geschikt voor elke wandelaar. Er zijn korte en lange routes, voor beginners en gevorderden, die je kunt proberen tijdens je avontuurlijke wandelvakantie in de Eifel.

De mooiste wandelroutes van de Eifel

Het indrukwekkende, veelzijdige landschap van de Eifel  heeft veel te bieden voor wandelaars. Bossen, weilanden, stuwmeren, heuvels en rivieren kom je al snel tegen tijdens een wandeling. Als je gaat wandelen in de Eifel heb je toegang tot een enorm netwerk aan paden. Je kunt kiezen uit verschillende wandelroutes en –paden voor een dagtocht of een meerdaagse wandeltocht.

  1. Rotsroute Pyrmont (dagtocht), ook wel Traumpfad Pyrmonter Felsensteig genoemd, brengt je in de Vulkaaneifel langs stijle rotswanden, een waterval en prachtige uitzichten.
  2. Wildnis-Trail (meerdaagse route) is een route van 84 kilometer. De route brengt je dwars door het Nationaal Park Eifel en doorkruist meerdere rivieren, stuwmeren en beukenbossen.
  3. Eifelsteig (meerdaagse route) is het langste wandelpad (313 kilometer) in de Eifel en brengt je langs een gevarieerde landschap.

Overnachten in een vakantiehuis in de Eifel

Wie vaak gaat wandelen weet dat het belangrijk is om af en toe rustpauzes in te lassen. Na een lange actieve dag wil je waarschijnlijk ook alleen maar ontspannen en nagenieten van de indrukken die je hebt opgedaan. Met een NOVASOL vakantiehuis in de Eifel heb je een ideaal startpunt voor een nieuw avontuur. De volgende wandeling bereid je samen met je medewandelaars in alle rust voor en er is genoeg ruimte voor alle wandelspullen. Zo is overnachten in een vakantiewoning van NOVASOL een goede manier om te genieten van  je wandelvakantie.

Huiscode van NOVASOL vakantiehuis op bovenstaande foto: DMO115