Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Sinte-Gertrudistocht 2019

16 maart @ 08:00 - 13:00

Na vele jaren is er dit jaar serieus gesleuteld aan de routes, met als doel de deelnemers te laten kiezen tussen een monumentale stadsroute of een groene route ten noorden en oosten van de stad.

De wandelingen van de “Stadsroute” voeren de deelnemers onder meer langs de “Zeekant”, de St. Gertrudiskapel, de Bergse Plaat, langs de Binnenschelde en NIEUW! vervolgens rondom de Waterschans, zijnde het begin van de West-Brabantse Waterlinie behorende bij de Zuiderwaterlinie. Deze 170 km lange linie loopt van Bergen op Zoom naar Grave. Het Fort is recent gereconstrueerd volgens tekeningen uit 1880, hierin zijn de contouren van de voormalige oesterputten meegenomen die door grondwallen van elkaar werden gescheiden.Het water in deze oesterputten staat 1 m hoger dan in de gereconstrueerde zodat je door het water aan de ene kant en over het water aan de andere kant loopt. Eigenlijk dus een halve loopgraafbrug.

Hierna komt men in het westelijk stadsdeel om via de gedempte haven via de Gevangenenpoort en de Grote Markt met onder meer de St Gertrudiskerk (beter bekend als de Peperbus) en dwars door het stadskasteel ”Het Markiezenhof”, het Sint-Gertrudishofje en het “Ravelein” en het stadspark naar het eind- of rustpunt op de Lage Meren aan de Nobellaan toe te komen.

De “Groene route” gaat via de bossen van recreatieterrein De Heide, Vrederust, Buitenlust en Fort de Roovere (Mozesbrug) naar Halsteren. Via Fort Pinsen en de Melanen brengt de route de deelnemers terug naar de eindcontrole op het industrieterrein de Lage Meren aan de Nobellaan.

De startplaats is gelegen op 5 minuten wandelen van het trein- en busstation Bergen op Zoom: ROC Markiezaatscollege, Nobellaan 50, 4622 AJ, Bergen op Zoom in Noord-Brabant, Nederland.

Vanuit Antwerpen is er een treinverbinding via Roosendaal. Meer info via: https://www.b-europe.com/NL
Voor wie met de wagen komt is er voldoende parkeergelegenheid voorzien. De vrijwilligers zullen u hartelijk ontvangen!

De afstanden zijn 7 – 14 – 21 km te koppelen tot 28 – 35 – 42 km met volgende starttijden: 7 km en 14 km (met start van 8u tot 13u), 21 km en 28 km (met start van 8u tot 11u), 35 km en 42 km (met start van 8u tot 9u). Sluitingstijd is 17 uur.

Inschrijving kost € 2,50, op vertoon van een wandelpas betaal je slechts € 1,50.

Meer info: Tel. +31 6 220 438 78 of via: www.dewandelendekrabben.nl

Gegevens

Datum:
16 maart
Tijd:
08:00 - 13:00

Locatie

ROC Markiezaatscollege
Nobellaan 50
Bergen op Zoom, 4622AJ Nederland
+ Google Maps

Overige informatie

Naam wandelclub
Wandelende Krabben