Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Sint-Elooi wandeltocht

18 november @ 07:00 - 15:00

Evenement Navigatie

Op 18 november 2017 : start aan de ‘ Groene Meersen ‘ Stationlaan  48 te Zedelgem. In deze tijd van het jaar belooft het een welverdiende en rustgevende wandeling te worden met een paar nieuwigheden op het appèl. Het wordt een mooie najaarswandeling met nadruk op Loppem en het kasteeldomein over volgende afstanden:

6km: via het wandelpad dat start achter de Groene Meersen komen we aan de oude  spoorwegbedding die we volgen tot aan de  controle in de vrije basisschool te Zedelgem. Dan trekken we via het notarispad en  via “de Linde” terug naar de startplaats.

12km: we nemen   dezelfde start als de 6km om dan  via de  oude spoorwegbedding richting “ Ter Loo “ te kiezen. Dit statige gebouw werd onlangs verkocht en de nieuwe bestemming is gekend: het klooster wordt een verblijfplaats voor 15 personen met een handicap en het hoofdgebouw wordt omgebouwd tot appartementen. We wandelen verder langs de hondenschool en de frambozenkwekerij om dan de richting van ‘Priorij Bethanie ‘ te volgen. We laten die evenwel rechts liggen om de “ Rots van Emmaüs’  te passeren .Even  later duiken we via de ‘ Rolleweg ‘  het domein  ’ Watermolenvijver’  in  om dan bijna onmiddellijk  de ‘ ‘Keunewegel’  in te wandelen om  ons te goed te doen aan de bossfeer. Even verder volgen we de ‘Abdijhoek’ om langs de  buitenmuren van de st.Andriesabdij van Zevenkerken  onze controlepost te bereiken. In het kleine boerderijtje aan het Bijbelhuis kunnen we onze picknick aanspreken of onze dorst lessen. We nemen weer de ‘Abdijhoek’ en in een pittoreske dreef passeren we de mooie villa van de kloosterorde “ de Zwarte Nonnen’ en aan de overkant het domein van de zus van Jean-Luc Dehaene. We slaan af aan het sterrenrestaurant ’Hertog Jan ‘ en nemen dan de dreef rechts om even  verder aan te sluiten bij de 6km tot het einde.

18km,24km en 30km: vertrek onmiddellijk naar de spoorwegbedding om dan de grote baan te dwarsen en  dan de spoorwegbedding verder te volgen richting ‘Pierlapont’. W e duiken het ‘Klokhofpad’  in , de spoorweg over voorbij een bunker , een beschermd monument uit de eerste wereldoorlog.  Via de Rolleweg sluiten we aan bij de 12km tot aan onze eerste controlepost in het boerderijtje  van  de st.Andriesabdij. Dan krijgen ze een lus dwars door het bos van Zevenkerken aangeboden om dan via de controle in het boerderijtje de resterende km  van de 12km-afstand   af te haspelen .

24km en 30km: zij vertrekken na de 2de  controle in Zevenkerken  via een wijk door de militaire spoorwegbedding om dan via de ‘ Stokdreef ‘ de ‘Kastanjehage’ in te duiken om dan een tweede keer het “Vloethemveld ‘ te verkennen. Via de vroegere kazerne en de ‘ Spoorwegzate’ bereiken we ook de  vrije Basisschool’ om even uit te rusten. Dan volgen ze verder de 12km om het eindpunt te bereiken.

30km: vanuit de 3de rustpost  slaan ze het pad  voorbij het politiekantoor ‘ de Molenstraat ‘ in. Daar wacht hen een verrassing van formaat! Een gloednieuw en pas geopend waterspaarbekken laat ons via brugjes het domein verkennen!! Dan wandelen we via   de Groenestraat terug het Vloethemveld’ in. Een prachtige totempaal  te midden van het groen trekt zeker onze aandacht! Voorbij het huis van de boswachter bereiken we via de ‘Spoorwegzate ‘ opnieuw de controlepost in de school. We sluiten aan bij de rest van de 12km tot het eindpunt.

Gegevens

Datum:
18 november
Tijd:
07:00 - 15:00

Locatie

Groene Meersen
Stationlaan 48
Zedelgem, 8210 België
+ Google Maps

Organisator

Vier op een Rij
Website:
http://4op1rij.be/

Overige informatie

Vermeld hier uw e-mail adres
willy.denys@skynet.be
Naam wandelclub
Vier op een Rij