Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Nationale Parktocht

17 maart @ 08:00 - 15:00

Afstanden 4, 6, 12, 16, 19km.
De 4km is geschikt voor rolstoel gebruikers. De tocht gaat door de Tuinwijk, ook wel Cité genoemd.
Deze wijk werd gebouwd door de Eisdense steenkoolmijn voor de mijnwerkers en wordt bestempeld als één der mooiste tuinwijken die Vlaanderen bezit.
Als je wil kan je onderweg zelfs nog meer over die geschiedenis opsteken door de mijnwerkerswoning’ te bezichtigen. Het huis is volledig ingericht zoals in de jaren dertig van de vorige eeuw, het is een typische arbeiderswoning waar alle elementen uit die tijd aanwezig zijn; een reis in de tijd en zeker aan te bevelen!
Een ander stuk erfgoed is de Sint-Barbarakerk, de  “Mijnkathedraal” van Eisden, het is een monumentaal bouwwerk met een massieve toren van 53m, en tevens het hart van de tuinwijk. De glasramen zijn geïnspireerd op die van de kathedraal van Chartres.
De 6km loopt verder door het bos. Het bos met de hoge dennenbomen, de mooie wandelpaden, de schitterende uitzichten heeft voor iedereen wat te bieden. Wandelen in een bos is bovendien een gezondheidskuur door de zuurstofrijke lucht, niet te versmaden dus!
Voor de afstanden 12, 16, 19km is er een controle(rust) voorzien, waarna de wandeling kan verder gezet worden over mooie bospaden.
De 19 km maakt een lus tot op hoogste punt van Maasmechelen: je beklimt het hoogste natuurlijke punt van de Hoge Kempen (104m ).
Bij helder weer krijg hier schitterend panoramisch uitzicht over de Mechelse Heide en de grindwinning.
Geniet van je wandeling!

0 Shares

Gegevens

Datum:
17 maart
Tijd:
08:00 - 15:00

Locatie

P.T.S. Eisden
Europaplein 36
Eisden (Maasmechelen), 3630
+ Google Maps

Overige informatie

Vermeld hier uw e-mail adres
claesen.ludo@hotmail.com
Naam wandelclub
W.S.V. De Heikrekels