Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Mattentaartentocht

22 april 2018 @ 07:00 - 18:00

Wandeltochten met vrije start tussen 7u en 15u op diverse afstanden tussen 6 en 42 km.
Met deze tocht is Padstappers Geraardsbergen toe aan haar paradepaardje. Samen met de door de stad georganiseerde Dag van de Mattentaart, wordt een topevenement georganiseerd, waarover menig wandelaar, en zelfs toevallige passerende toerist, nog weken napraat.
Net zoals de voorbije jaren – en gewoontegetrouw zoals op al onze wandelingen – kiest de omloopbouwer voor een aaneenschakeling van natuurpaden en rustige – bij voorkeur niet verharde – wegen. Waar de weersomstandigheden van de voorgaande dagen dit echter vereisen, worden alternatieve omlopen gemaakt, zodat kinder– en rolstoelwagens en minder goed te been zijnde wandelaars zonder problemen mee kunnen genieten van deze wandelingen.
Het wordt voor de kortste afstanden een aangename kennismaking met de stad en de natuur in de directe omgeving. Je kan rustig wandelen, kuierend het pittoreske stadscentrum verkennen en enkele mooie monumenten bewonderen. Het reeds sedert 1068 van een stadskeure voorziene Geraardsbergen combineert immers de charme van een provinciestad met aardig wat toeristisch potentieel. De Sint Adriaansabdij, het stadspark, de markt met Marbol en Manneken Pis, de monumentale St Bartholomeuskerk, de legendarische Muur met kapel – niet voor alle afstanden – de Dendervallei en bossen in de omgeving vormen de rode draad doorheen deze kortere omlopen.
Op de langere tochten is de Muur uiteraard niet weg te denken en zijn de in de regio aanwezige landerijen, weiden, akkers, kleinere bossen (Boureng, Arduinbos, Boelarebos, …) en natuurreservaten prominent aanwezig. Parels en hoogtepunten zijn zeer zeker het als landschap beschermde Karkoolbos en Moerbekebos, die de Bosberg – ook een door de Ronde bekende beklimming – omklemmen. In deze tijd van het jaar toveren de hyacinten deze tegen de heuvel aanleunende bossen om in een paarsblauwe bloemenzee. De sterkgeurende daslook – een plant uit de lookfamilie die vrij zeldzaam is in België en in Nederland trouwens beschermd is – is hier wel volop aanwezig en daar zal de rasechte natuurliefhebber zeker zijn neus niet voor ophalen. Je zal de doortocht door deze bossen ervaren als een prikkeling voor de zintuigen en een vlucht vooruit naar de rust, waar een weekend toch voor bedoeld is. Daar waar het grote Kolenwoud – waartoe voornoemde bossen behoorden – helaas is verdwenen, treft men een aantal grote (half)gesloten 18de eeuwse boerderijen aan.
Maar bij ons is wandelen veel meer dan wandelen alleen. Een Mattentaartentocht zonder een hoofdrol voor onze culinaire specialiteit zou er immers geen zijn. Ook deze keer krijgen de deelnemers tijdens hun tocht, op de Markt, gratis een halve mattentaart met koffie. Ter gelegenheid van de Dag van de Geraardsbergse Mattentaart zal er bovendien op de Markt de ganse dag van alles te beleven zijn. Naar goede gewoonte stellen wij ook, zolang de voorraad strekt, in de startzaal voordelige pakketten mattentaarten te koop (vijf kopen + 1 gratis). Je kan ze best reserveren voor je begint te wandelen.
Ook de jongere wandelaars komen bij ons aan hun trekken. Kinderen die wandelen, kunnen – naargelang de gekozen afstand – deelnemen aan een fotozoektocht of een vragenzoektocht. Na de tocht krijgen ze op vertoon van hun inschrijfkaart en het ingevulde wedstrijdformulier een speciale attentie. Terwijl de ouders napraten bij een drankje of een hapje – onze keuken draait weer op volle toeren – kunnen zij in het springkasteel nog de allerlaatste energie verspringen of zich amuseren met de kunstjes en grappen van een clown.
En wat met GPS? Speciaal voor hen drie afstanden:12,18 en 26km, die ter plaatse kunnen worden gedownload. Geocaching behoort eveneens tot de mogelijkheden.
Weet dat deze tocht deel uitmaakt van het WalkOn circuit, een regelmatigheidscriterium ten voordele van een goed doel. Per inschrijving wordt 0,10€ aan dit goede doel gestort. Op die manier wandel je als deelnemer voor een betere wereld. Je maakt tevens kans uitgeloot te worden voor één van de prijzen die om het uur uit de deelnemerskaarten worden getrokken. Rond 16u wordt als klap op de vuurpijl, de hoofdprijs getrokken onder de aanwezige deelnemers, te weten een verblijf voor twee personen in een Vayamundo vakantiepark.
Info op www.padstappers.be

Gegevens

Datum:
22 april 2018
Tijd:
07:00 - 18:00

Locatie

Koninklijk Atheneum Geraardsbergen
Papiermolenstraat 103
GERAARDSBERGEN, 9500 België
+ Google Maps

Overige informatie

Vermeld hier uw e-mail adres
info@padstappers.be
Naam wandelclub
Padstappers Geraardsbergen vzw