Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Manneken Pis tocht

26 januari @ 07:30 - 18:00

Start tussen 7u30 en 15u
Gratis jenever of warme chocolademelk
Kinderzoektocht op 7 en 10 km
Bewegwijzerde omlopen 7 – 10 – 12 – 16 – 22 – 26 – 32 km
met een knipoog naar het wildplassertje …
Op de markt van Geraardsbergen staat een ventje schaamteloos te plassen, maar in plaats van een gasboete te krijgen, mag hij dagelijks een pak bewonderaars begroeten. Het gaat hier om het oudste beeldje van die soort (1459), een pak ouder, maar misschien minder bekend, dan zijn broertje of zijn dubbelganger in Brussel. Een groet aan dit beeldje mag dan ook niet ontbreken op deze tocht.
Moeten we het nog hebben over de talloze veldwegen, natuurpaden, steegjes, bospaden en dergelijke waar de streek rond Geraardsbergen zo rijk aan is? Of over de mooie vergezichten die de Oudenberg biedt aan hen die niet terugdeinzen voor wat klimwerk? Of over de natuurgebieden, stiltegebieden, bossen, landerijen en weidse weiden die zich rond de stad aan elkaar rijgen? Of over het recreatiedomein de Gavers? Of over de talloze kapelletjes die je langs de wegen kan tegenkomen?
Wie hier al is komen wandelen, kent deze ingrediënten, die door onze parcoursbouwers met kennis van zaken en na gedegen speur- en veldwerk in de omlopen worden verwerkt. En dat verwerken mag je gerust letterlijk nemen, want vaak moet op de omlopen worden ingegrepen met de bouw van bruggetjes, de ophoging van te drassige doorsteken, het aanvullen met hakselhout of paletten van ondergelopen wegelingen, het snoeien van struiken of bramen, het maaien van hoge grassen, het plaatsen van poortjes aan weiden, enz. Ze doen het keer op keer. Ook dit keer.
In de orgelzaal van het oude Neogotische Hospitaal, waar het Hooghuysorgel – “Prince Carnival” – staat te pronken, voorzien we nog een gratis bedeling van jenever of fruitsap. De comfortabele startzaal ligt van daaruit op een boogscheut. De wandelaars worden er, net zoals op de rustposten, ontvangen met onze gekende inzet en toewijding. We zorgen er voor warme dranken, gekoelde biertjes, frisdranken, diverse snacks en heerlijke mattentaarten. Spreken we dan niet van een geslaagd dagje uit?
Met deze tocht krijg je een spaarkaart van de Priortrofee 2020 in handen voor vijf uitgelezen tochten. Wie er vier van wandelt, ontvangt in ruil voor de correct afgestempelde spaarkaart, een fles (75cl) Tongerlo of biologisch fruitsap. De eerste stempel is alvast binnen. Op naar de volgende.

Gegevens

Datum:
26 januari
Tijd:
07:30 - 18:00

Locatie

Jeugdcentrum DE SPIRAAL
Zakkaai 29
GERAARDSBERGEN, 9500
+ Google Maps

Overige informatie

Vermeld hier uw e-mail adres
secretaris@padstappers.be
Naam wandelclub
Padstappers Geraardsbergen vzw