Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Lakebosschentocht

10 november 2019 @ 08:00 - 15:00

Wandeltocht langs veldwegen met landelijke vergezichten. Vanaf 10 km langs bosdreven naar de rustpost in het koetsenhuis van het kasteel der Lakebosschen.

Langs de nieuwe omgeving van de sporthal stappen we het landschap in. Een rustig wegje brengt ons richting Vlasbloem, maar we slaan eerder rechts af en komen zo in enkele mooie landelijke plaatsjes terecht.
We passeren de prachtige en indrukwekkende Tempelierhoeve en voor ons krijgen we een zicht op de groene gordel die de streek omringd en waarin nog enkele kastelen zich bevinden.

Maar voor het zover is belanden we op een hoeve en daar vinden we ‘t Schuurke, waar we onze rustpost benutten. Een gezellig zaaltje en o zo mooi. Maar hier wacht ons een stukje nostalgie want de paardenkoets staat klaar. Eerst haal je een nummer af bij de rustpostverantwoordelijke. Dan is het de gelegenheid om je eens eventjes kasteelbewoner te voelen, want je kunt zoals in vroegere tijden een gratis ritje naar het kasteel der Lakebosschen maken.
De koets opstappen en genieten van het landschap en het hoefgekletter van de paarden. Eens in het domein aangekomen wordt je ondergedompeld in die herfstsfeer met zijn prachtige kleuren en zijn statige kasteel. Wij wanen ons als het ware in een andere wereld. Na wat genoten te hebben stappen we terug de koets op richting ‘t Schuurke, waar we het laatste stuk van ons parkoers (te voet) verder kunnen afleggen.

De langere afstanden kunnen het ganse traject te voet doen, natuurlijk willen ze hun gekozen kilometers stappen en genieten van een bredere waaier van het herfsttafereel. Ook voor hen wacht er een rustpost in de koetsenhuis van het kasteel der Lakebosschen.

Ritje met een paardenkoets:
De kortste afstanden kunnen genieten van een gratis ritje met paard en koets vanaf het aangeduid punt op het parcours tot het koetsenhuis bij het kasteel der Lakebosschen en terug om er dan hun parcours verder te zetten!

Gratis versnapering bij inschrijving.
Deze wandeltocht telt mee voor onze spaarkaart.

Te gekke wandeling:
Psychische kwetsbaarheid onder de aandacht brengen is de missie en visie die Te Gek!?, Psylos-Parantee en Wandelsport Vlaanderen vzw. Hierbij roepen ze iedereen op om op zijn of haar niveau een stap te zetten naar een betere geestelijke gezondheid. Wandelen is hierbij de ideale drijfkracht. Hiertoe werd een criterium van Te Gekke Wandelingen opgezet. Guy Swinnen (frontman van The Scabs ) & Eva Daeleman (gewezen presentatrice) zijn de boegbeelden van de campagne. Meer info: www.tegekkewandelingen.be.

Afstanden:
U hebt de keuze uit 6 afstanden: 5 – 7 – 10 – 13 – 18 – 22 km
De kleinste afstand is eveneens toegankelijk voor G-Sport, rolstoelgebruikers en kinderwagens. Op alle afstanden zijn honden toegelaten mits aangelijnd.

Start:
Ridefort Sportstraat 2, Ruddervoorde
Vrije start: tussen 8 en 15u
Deelnameprijs: € 1.50. Leden erkende wandelclub: €1.10. Kinderen jonger dan 12 jaar wandelen gratis.

Meer informatie over de wandeltocht, de bereikbaarheid van de startplaats en de uitslag na de tocht vindt u op: www.godelievestappers.be. Of volg ons op facebook.

Gegevens

Datum:
10 november 2019
Tijd:
08:00 - 15:00

Locatie

Ridefort
Sportstraat 2
Ruddervoorde, 8020
+ Google Maps

Overige informatie

Vermeld hier uw e-mail adres
secretaris@godelievestappers.be
Naam wandelclub
Godelievestappers Ruddervoorde