Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Kalkense Meersentocht

12 augustus 2017 @ 07:30 - 15:00

€1,50

Postiljon Wandelclub Merelbeke vzw hoopt je te mogen verwelkomen op onze tocht.
Afstanden: 4 – 7 – 12 – 18 – 24 – 30 km.
Kalkense Meersentocht is … wandelen door een erkend natuurreservaat van 800 ha en met ‘het veer’ naar de overkant van de Schelde, waarbij ‘de overzet door de veerman’ al een belevenis op zich is.
Wie in het verleden de Kalkense Meersen bezocht, zal zich vandaag niet meer herkennen. Links van Aard is niets veranderd, rechts is het hele gebied ‘gekuist’. Dit plan biedt de ruime regio rond de Schelde een betere bescherming tegen overstromingen door gebieden te creëren waar het water vrij spel heeft. Bossen en weekendhuisjes hebben plaats gemaakt voor plassen, slik- en schorgebied en natte hooilanden.
Stil is het nooit in Vlaanderen. Toch zijn er plekjes die hun best doen beschavingsgeluiden op de achtergrond te duwen. De Kalkense Meersen vlakbij Laarne en Schellebelle is er één van. Een zuurstofrijke wandeling.
Het meest typerende landschapselement van de Kalkense meersen is de uitgestrekte grasvlakte, doorsneden met brede sloten en beken. In de buurt van de dorpskernen zijn de weilanden afgebakend met knotwilgen, die het natuurgebied een eerder kleinschalig uitzicht geven. De Schelde is overigens nooit ver weg. Van op de dijk heeft de wandelaar een prachtig overzicht op het hele meersengebied. Ruimte, water, groen en rust vormen de belangrijkste troeven.
Stap je de Groene Meersenwandeling of de ‘Binnen zonder kloppen’-wandeling waar binnenkort weer Galloway-runderen grazen op een landduin die je aan de Kempen doet denken? Je duwt een hekje open en je bevindt je ‘zonder kloppen’ in het Galloway gebied. Hieraan ontleent de wandeling zijn naam
Een wandeling waarbij je de tijd even uit het oog verliest.
Parcoursverantwoordelijke: Patrick Malbrant
GSM +32(0)487/629 362
postiljon.wandelclub@gmail.com

Gegevens

Datum:
12 augustus 2017
Tijd:
07:30 - 15:00
Kosten:
€1,50
Website:
www.pwcmerelbeke.be

Locatie

Zaal Skala
Colmanstraat 51
Kalken, 9270 België
+ Google Maps