Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Groepswandeling omgeving Selfkant (D)

15 juli 2018 @ 09:30 - 13:30

Selfkant is een gemeente in de Kreis Heinsberg in Noordrijn-Westfalen (Duitsland). Zij grenst, ter hoogte van Sittard, aan drie kanten aan Nederland. De grens met Nederland is 27 kilometer lang, de grens met de rest van Duitsland slechts 6 kilometer. Het gebied vormt aldus bijna een enclave aan de oostgrens van Limburg. Selfkant is een uitgestrekte, hoofdzakelijk agrarische gemeente die uit een aantal dorpjes en kleine woonkernen bestaat. De gemeente Selfkant bestaat naast de hoofdplaats Tuddern (Nederlands: Tudderen) nog uit 15 woonkernen, waaronder o.a. Havert, Hillensberg, Hongen, Millen, Schalbruch, Susterseel en Wehr. Uitgestrekte bossen bevinden zich alleen in het stroomgebied van de Roode beek die ontspringt in het natuurgebied Brunssummerheide en mondt bij Dieteren in de Geleenbeek. Deze Roode Beek (Rodebach) vormt in Schinveld en Millen de rijksgrens tussen Duitsland en Nederland. Deze zullen we met regelmaat volgen en oversteken.

Kenmerken van de wandeling:

Vertrek op zondag 15 juli is om 09:30 uur
Startlocatie: De Verborge Uul, Millener weg 42A, 52538 Selfkant. (D). Makkelijk Parkeren bij Drink4 You, 20 meter ervoor linker straat of aan de kant van de weg.

Lengte van de wandeling: ongeveer 12,5 km. De wandeling voert over allerlei soorten terrein, van brede en smalle boswegen en geasfalteerde wegen. Er zit weinig hoogteverschil in de wandeling. Dus geen klimpartijen.

Voor deze wandeling vragen we een bijdrage van € 2,– per persoon. Wij verzoeken u deze bijdrage vóór de start van de wandeling te voldoen en zoveel mogelijk met gepast geld te betalen.

Met vriendelijke groeten,

deWandelgroepEuregio
Jos Diederen
GSM:06-53573760

1 Shares

Gegevens

Datum:
15 juli 2018
Tijd:
09:30 - 13:30

Locatie

de Verborge Uul
Millener weg 42A
Selfkant. (D), 52538
+ Google Maps
Telefoon:
+31(0)6 2445 4835
Website:
https://www.dewandelgroep.nl

Overige informatie

Vermeld hier uw e-mail adres
info@dewandelgroepeuregio.nl
Naam wandelclub
deWandelgroepEuregio