Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

31e Gertrudistocht

17 maart

Sinte Gertrudis is de patrones van de markiezenstad Bergen op Zoom, waar volgens de legende anno 654 de abdis Geertrui,dochter van Pepijn van Landen, uit het Belgische Nijvel via Antwerpen langs de Schelde de historische stad bereikte.
Zij trof daar dorstige vissers aan, voor wie zij een bron met smakelijk zoet water maakte door haar staf in de zilte Scheldebodem te steken.
Deze bron bestaat nog steeds, met daarop een kapel gebouwd (ter vervanging van de in de oorlogsjaren verloren gegane kapel) uit overblijfselen van gesloopte kerken. Sinte Geertrui heeft een abdissenkruis om en loopt met een abdissenstaf waarop muizen omhoog lopen, vanwege het feit dat ze eens het volk van een muizenplaag verlost heeft.
Ook draagt zij een kelk met minnedrank, dit omdat zij de beschermster is van de voetgangers en reizigers welke voor zij op reis gingen eerst dronken uit Sinte Geertens minne.
Na vele jaren is er dit jaar serieus gesleuteld aan de routes, met als doel om de deelnemers te laten kiezen tussen een monumentale stadsroute of een groene route ten noorden en oosten van de stad. Men kan echter ook een koppeling maken van een lus uit de stadsroute en een uit de buitenroute.
De wandelingen van de ” STADSROUTE ” voeren de deelnemers o.m langs de “zeekant” de St. Gertrudiskapel, de Bergse Plaat, rond de Binnenschelde, langs het Zoommeer en “Kijk in de pot”. Dwars door het stadskasteel “de Markiezenhof”, over de Grote Markt, met onder meer de St Gertrudiskerk ( beter bekend als de Peperbus ).

Via de Gevangenenpoort en de Gedempte Haven en Meilust, om naar gelang de gekozen afstand, bij het eind of rustpunt op de Lage Meren aan de Nobellaan aan te komen.
De ” GROENE ROUTE ” gaat via de bossen van recreatieterrein De Heide , Vrederust , Buitenlust , en Fort de Roovere ( Mozesbrug ) naar Halsteren. Via Fort Pinsen en de Melanen brengt de route de deelnemers terug naar de eindcontrole op industrieterrein de Lage Meren aan de Nobellaan.

Startplaats is gelegen op 5 min lopen van station Bergen op Zoom : ROC Markiezaatscollege , Nobellaan 50 , 4622 AJ , Bergen op Zoom en er is voldoende parkeergelegenheid . De vrijwilligers zullen u hartelijk ontvangen !
Afstanden 6 en 12 km ( start 8 -14 uur ) 18 km ( start 8 – 12 uur ) 25 en 40 km ( start 8 – 10 uur )
Inschrijving bij startbureau op datum evenement ; kosten 2,50 euro ( op vertoon wandelpas 1,50 euro )
Tel. 06-22043878 , van uit België +31622043878 of www.dewandelendekrabben.nl

5 Shares

Gegevens

Datum:
17 maart

Locatie

ROC Markiezaatscollege
Nobellaan 50
Bergen op Zoom, 4622AJ Nederland
+ Google Maps

Overige informatie

Vermeld hier uw e-mail adres
peanco126@gmail.com
Naam wandelclub
De Wandelende Krabben