Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

1e Molentocht

27 augustus 2019

Dinsdag 27 augustus 1e Molentocht – Wolfsdonk
Nu de heide stilaan op zijn mooist bloeit, is het vanzelfsprekend om hier een wandeling te organiseren en ieder natuurminnende wandelaar te laten kennis maken met deze groene long tussen Gijmel en Wolfsdonk. Centraal te midden van deze groene oase heeft men in de 17de eeuw een molen neergepoot. Het betreft een staakmolen uit 1662 die in 1999 is gerestaureerd. De molen is nu eigendom van Natuurpunt en wordt op zondag, bij voldoende wind, regelmatig in werking gezet. Het natuurgebied rond de Heimolen noemt men de Molenheide. Het gebied is bezaaid met onverharde paadjes en stille wegen en nodigt iedereen uit tot een fikse rustgevende wandeling. Alle afstanden met uitzondering van de 4 km, maken kennis met de Molenheide en zijn molen. Voor de 4 km hebben we in Wolfsdonk een rondwandeling over verkeersarme en goed begaanbare bospaden voorzien. De andere afstanden trekken door stille bossen en over zandduinen naar de Heimolen en zo verder naar de rustpost in Gijmel. De 12 km en 16 km zijn hier halfweg en keren veelal langs nieuwe trage wegen terug naar Wolfsdonk. Het wandelgebied is nog in volle expansie en in de toekomst gaan er nog vele, tot nu toe niet genummerde wegen, genummerd worden. Wat we alleen maar toejuichen.
De 20 en 28 km krijgen naast dit moois ook nog een lus in het natuurgebied De Langdonken en of een lus in Wolfsdonk over de Rode Berg cadeau. De Langdonken een reservaat gelegen op de overgang van arme zandgronden van de Kempen en de rijkere leemgronden van het Hageland staat borg voor een grote verscheidenheid aan biotopen zoals: dottergraslanden, droge en natte heide, broekbossen, poelen enz. Het is dan ook een waar paradijs voor planten en insecten. Met de lus in Wolfsdonk verken je uitgebreid de Rode Berg. De Rode Berg is een overblijfsel van de Diestziaanzee en is begroeid met dennenbossen en loofbos met hier en daar kleinschalige landbouw.
Deze wandeling is een nieuwe uitgave van WSC Langdorp, graag heten we jullie dan ook van harte welkom op 27/08/2019 in Wolfsdonk een gehucht van Langdorp. Vertrekken doen we in zaal Den Abt, Wolfsdonk dorp 20, 3201 Wolfsdonk.

Gegevens

Datum:
27 augustus 2019

Locatie

zaal Den Abt
Wolfsdonk Dorp 20
wolfsdonk, 3201
+ Google Maps
Telefoon:
+3247397243
Website:
wsc-langdorp.be

Overige informatie

Vermeld hier uw e-mail adres
fons.leys@telenet.be
Naam wandelclub
WSC Langdorp