Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

18e Zeemansloop

20 april @ 07:00 - 16:30

Wandelsportvereniging de Zeemansloop organiseert dit jaar de 18e Zeemansloop.
Vanuit startlocatie Houtrust Squash lopen alle wandelaars de eerste kilometers door Scheveningen.
De 5 km gaat door de Bosjes van Poot en door de duinen naar het strand, waar bij “Paviljoen De Kwartel” kan worden gerust en via de duinen (of een stukje over het strand) en door Duindorp en de Bosjes van Poot weer terug naar het beginpunt.

De overige afstanden lopen vanaf de start naar het Indisch Monument. Iets verder is de splitsing van 10 km en de overige afstanden. De 10 km rust bij Zwembad de Blinkerd en zet vervolgens koers naar de Pier op de Scheveningse Boulevard.

De 15 km en 20 km gaan naar hun eerste rust bij de “Haagsche Rugby Club (HRC)”, na de Landscheidingsweg gaat de 15 km gaat rechtdoor naar de 2e rust bij “Onder de Watertoren”. De 20 km loopt door de duinen en langs het Herdenkingsmonument op de Waalsdorpervlakte naar haar 2e rust bij “Boerderij Meyendel” waar overheerlijke pannenkoeken of een andere lekkernijen te verkrijgen zijn.

Vanaf de splitsing met 15/20 km gaan de 30/40 km lopers naar hun 1e rust bij “Camping Duinhorst”, waarna ze hun tocht vervolgen door Wassenaar en langs Duinrell naar hun 2e rust bij “Paviljoen De Klip”. Kort hierna is de splitsing; de 40 km loopt via het Bos van Persijn (ook wel Panbos genoemd) en de duinen tussen Katwijk en Wassenaar naar de Wassenaarse Slag. De 30 km loopt langs hotel Duinoord en door de duinen en komt vlak voor de Wassenaarse Slag op de route van de 40 km; samen lopen zij naar de stempel- en rustpost bij “Brasserie de Badmeester” aan de Wassenaarse Slag (prachtig uitzicht over zee).
Vanaf hier loopt de route over het strand naar de volgende rust bij “Onder de Watertoren”.
Men kan er ook voor kiezen om door de duinen naar die rust te lopen. Kiest men daarvoor en luistert men goed, dan kan men ondanks schelpengeknerp onder de voeten het gefluit horen van de vele vogels die in dit gebied leven.
Na een eventuele rust bij “Onder de Watertoren”, gaan alle afstanden naar de samenloop met 10 km bij de Pier op de Boulevard en gaat men langs de eerste en tweede binnenhaven en een Groene laan terug naar Houtrust Squash.

Omdat de organisatie niet kan voldoen aan de door beheerder Dunea gestelde voorwaarden wat betreft de routemarkering in het waterwingebied in de duinen en rond Meijendel, wordt in dat gebied gebruik gemaakt van de markering met wandelkooppunten (wkp) van het Zuid-Hollands wandelroutenetwerk.

Shantykoor

Bij de finish wacht net als in voorgaande jaren een Shantykoor met gezellige muziek de deelnemers op. De organisatie wil het Shantykoor tot circa 16:30 uur laten optreden zodat ook de 30 en 40 km-lopers hiervan kunnen genieten.
Voor meer informatie zie onze website: www.de-zeemansloop.nl

Gegevens

Datum:
20 april
Tijd:
07:00 - 16:30

Locatie

Houtrust Squash
Laan van Poot 18
Den Haag/Scheveningen, 2566 EC Nederland
+ Google Maps

Overige informatie

Vermeld hier uw e-mail adres
voorzitter@de-zeemansloop.nl
Naam wandelclub
De Zeemansloop