Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

12de Mieke Pap Route en 6de Marathon van ’t Kempens Landgoed

10 december 2017 @ 06:30 - 15:00

De Ravelse Wandelaars verwelkomen je graag opnieuw zowel in Weelde als Poppel voor een afwisselende, grensoverschrijdende en rasechte natuurwandeling. Je hebt een ruime keuze uit diverse afstanden van klein tot groot. Voor de Marathon van ’t Kempens Landgoed kan je zowel in Weelde als Poppel vertrekken, terwijl het voor de overige afstanden afhangt van de gekozen vertrekplaats. De afstanden zijn als volgt : WEELDE : 6-12-18-20-27-34-42 en 50 km en voor POPPEL : 5-8-14-22-29-37-42 en 50 km.
De trekpleisters voor de kortere en middelafstanden zijn dit jaar de bossen van Molenheide (slingerpaadjes) en Overbroek en de oever van het riviertje de Aa. Afhankelijk van de gekozen afstand (vanaf 34 km vanuit Weelde en vanaf 22 km in Poppel) zet je koers naar de uitgelezen Nederlandse landgoederen Het Ooievaarsnest, Nieuwkerk, Gorp en Roovert en Gorp aan de Leij. Blikvangers zijn hierbij de bossen van het Ooievaarsnest, de natuurpoort Roovertsche Leij met zijn klim- en avonturenbos. Vervolgens komt het riviertje de Roovertse Leij aan de beurt, het verlengde van de Belgische Aa en al even krinkelend en winkelend door het rijkelijk van rododendrons voorziene landschap. Maar ook de rustposten in de compleet behekste Radio Paloma, Aarle IJs en de voormalige tiendhoeve de Nieuwe Hoef zullen je kunnen bekoren.
Bij de terugkeer naar Poppel en Weelde pik je dan nog een in ere herstelde, voormalige stuifduin mee, alsook een slingerpaadje door de bossen van Molenheide. Naar Weelde gaat het dan verder over veldwegen en een fietspad.

0 Shares

Gegevens

Datum:
10 december 2017
Tijd:
06:30 - 15:00

Locatie

Gemeentezaal Poppel
Dorp 30
Poppel, 2382 Belgiƫ
+ Google Maps