Wandelroutes

Gratis GPS wandelroutes

Samen met “De Wandelaar” hebben we de afgelopen 6 jaar heel wat wandelingen gelopen in Limburg tot zelfs ver daarbuiten. Dit telkenmale in een kleine groep, dat is eigen aan “De Wandelaar”.
Stuk voor stuk waren het mooie tochten in diverse omgevingen en omstandigheden. Van al deze tochten hebben we een kaart, een GPS track, een fotoalbum, informatie over waar je kan eten of picknicken onderweg, … . Het zou gewoonweg zonde zijn om dit allemaal niet openbaar te maken aan jullie wandelaars. Vandaar deze extra service van De Wandelkrant!

Deze pagina is nog in opbouw.Maar je kan je alvast een beeld vormen wat hier gaat komen …  Er zijn nog <40 wandelroutes toe te voegen van De Wandelaar website … even geduld … we werken eraan !!!

Omgeving Leut en Vucht

Een wandeltocht van 12,5 kilometer doorheen enkele Maasdorpjes, Kasteel Vilain XIIII alsook de uiterwaarden en diverse landschappen aan de Maas in Leut en Vucht (Maasmechelen).

Parcours:http://www.gmap-pedometer.com/?r=7321407

Na zo’n 6,5 kilometer bereiken we het dorp Vucht waar we pauzeren in de Passarel. Alvorens je de zaak bereikt kan je picknicken op een van de bankjes die je ervoor tegenkwam.

Startplaats is de parking opzij de kerk van Leut (Maasmechelen), gelegen op de Sint-Pietersstraat 79 te 3630 Maasmechelen. Op het einde van de wandeling kan je hier ook terecht in enkele lokale tavernes, zoals … .

Wij deden deze wandeling met De Wandelaar op zondag 9 december 2018 bij een grote regenbui. Er zijn enkel foto’s voorhanden van de voorbereiding van deze wandeltocht.

Omgeving Zutendaal

Omgeving-ZutendaalEen wandeltocht van 12,7 kilometer doorheen de omgeving van het bosrijke Zutendaal.

Parcours : http://www.gmap-pedometer.com?r=7310807

Het is een wandeling doorheen vooral bossen en open landschappen, maar ook de dorpskern van Zutendaal met enkele markante gebouwen liggen op onze route. Pauze na circa 5 kilometer in de brasserie van Landal Mooi Zutendaal. Verderop komen we tijdens de tocht ook nog diverse picknickbankjes tegen.

Startplaats: parking van Pannenkoeken Restaurant De Koempel, Molenblookstraat 64 te 3690 Zutendaal. Achteraf kan je hier lekker smullen bij een knisperend open haardvuur. Romantiek den top 😉

Fotoalbum: klik op bovenstaande foto om onze wandeling op zondag 28 oktober 2018 te zien.

Rondom Vliegveld Zwartberg

De wandeltocht van 13,4 kilometer gaat doorheen de omgeving rond het vliegveld van Zwartberg (Genk) en de terril van Waterschei (Genk).
Parcours: http://www.gmap-pedometer.com/?r=7183923

Het is een wandeling doorheen heide, bossen en de terril. Er zal dus ook geklommen worden maar dat valt best mee.

Onderweg zullen we pauzeren na 9 kilometer in de plaatselijke horecazaken van het Thorpark. Daar kan je ook een ‘sanitaire stop’ voorzien.

Starten voor deze tocht doen we aan de parking van het vliegveld van Zwartberg aan de Taverne Limburgse Vleugels, Vliegplein 1 te 3600 Genk.

Foto’s: zondag 23 september 2018 volgen nog.

Schulensbroek

De wandeltocht van 13 kilometer gaat in en rond Linkhout (Lummen) en Schulen (Herk-de-Stad). We bezoeken er de omgeving van het Schulensbroek.
Parcours: https://www.gmap-pedometer.com/?r=7174733

Het is een vlakke wandeling met veel water, omdat we ons situeren tussen de rivieren Demer en Herk. Maar ook het Schulens Meer zal dominant aanwezig zijn tijdens de tocht.
Onderweg zullen we pauzeren in de plaatselijke horecazaken. Daar zullen we tweemaal een ‘sanitaire stop’ voorzien. Ter plekke kan je eventueel iets nuttigen van de (kleine) kaart.
Die eerste ‘horecastop’ zal plaatsvinden tussen 5 en 6 kilometer, en de tweede tussen 9 en 10 kilometer.
Tijdens de eerste stop beperkt zich de kleine kaart echter tot Brusselse wafels, ijs, pannenkoeken en soep. Raadzaam is dus een lunchpakketje mee te nemen om even voordien te nuttigen.
Onderweg zijn er daarvoor regelmatig zitbanken voorzien met mooi uitzicht over het meer. Daar kan je danje lunchpakket verorberen.

Startplaats is de parking van het Recreatie Domein Schulens Meer. Aan ‘t Vloot, gelegen op de Demerstraat 60 te Linkhout (3560 Lummen).

Foto’s: van zondag 22 juli  volgen nog!

—————————————————————————————————–

Nog meer wandelroutes op: https://de-wandelaar.be/category/wandeling-in-groep/

 

0 Shares