Wandelroute van het jaar 2017: de shortlist is bekend

Wandelroute van het jaar 2017: de shortlist is bekend

Er waren deze keer een zestiental kandidaten voor de trofee “Wandelroute van het jaar 2017” België – Nederland. Uit al deze routes is door een jury bestaande uit Christina Bloem, Wanda Catsman, Isabelle Franssen en Gilbert Roels (onze Wandelkrant reporter) een shortlist van 10 kandidaten gekozen, die we eerder al in onze wekelijkse Wandelkrant nieuwsbrief publiceerden. Na vele honderden kilometers aan controlewandelingen langs de verschillende routes, heeft de jury een shortlist opgesteld van vijf kandidaten.

Die shortlist bestaat uit (in willekeurige volgorde):
• Een wandeling rondom Zuid-Limburg – een lus van 277 km rondom het zuidelijke puntje van Nederlands Limburg door België, Duitsland en Nederland (een uitgave van Uitgeverij Gegarandeerd Onregelmatig)
• Roots Natuurpad – een lange-afstands-pad van 459 km van Groningen tot de Belgische grens, voor 70% op onverharde paden (een initiatief van Roots Magazine)
• Wandelnetwerken Vlaamse-Ardennen – de twee nieuwe wandelnetwerken Zwalmvallei en Bronbossen ontsluiten samen met het bestaande netwerk Getuigenheuvels in totaal 850 km bewegwijzerde wandelpaden (een initiatief van Toerisme Oost-Vlaanderen)
• GR 512 – de 173 km lange vernieuwde Heuvelroute (& een helemaal nieuwe gids) doorheen de provincie Vlaams-Brabant van Diest naar Geraardsbergen (een initiatief van Grote Routepaden)
• Thor park – 11 wandellussen vanuit de nieuwe toegangspoort Thorpark achter de voormalige mijn van Waterschei (een initiatief van het Nationaal Park Hoge Kempen)

Delen van deze vijf geselecteerde routes zijn de voorbije weken nog extra nagelopen door de jury. De trofee “Wandelroute van het jaar” zal uitgereikt worden op zaterdag 10 februari tijdens de Fiets- & Wandelbeurs in Gent. Pas dan kennen we de opvolger van het Groot-Friesland-pad, dat vorig jaar de trofee wegkaapte.

De Fiets en Wandelbeurs vindt plaats op 10 en 11 februari 2018 in Flanders Expo in Gent en op 2, 3 en 4 maart 2018 in Jaarbeurs Utrecht. Gebruik de kortingsbon in de Wandelkrant Winter editie (vanaf 15 januari verkrijgbaar op tal van afhaalpunten)!

Meer info op: www.fietsenwandelbeurs.com.

Foto: Yel Ratajczak