Brabantse Kouters Woluwe

Wandelnetwerk Brabantse Kouters vernieuwd

Wandelnetwerk Brabantse Kouters is vernieuwd.

In 2018 was Toerisme Vlaams-Brabant pionier met het eerste digitale wandelnetwerk in de Brabantse Kouters. Nu, 5 jaar later, breidt dit wandelnetwerk uit met een extra 100 km aan digitale trajecten in de Woluwevallei. Ondanks het feit dat de wandelnetwerken nu digitaal zijn, zijn er nog steeds bewegwijzerde wandelpaden. Omdat nog niet iedereen over digitale middelen beschikt of deze wenst te gebruiken, blijven de bestaande wandellussen bewegwijzerd met thematische bordjes.
​Ook in de Brabantse Kouters blijft er nog ruim 100 km aan bewegwijzerd wandelaanbod bestaan. Ze vormen de topwandelingen van het digitale wandelnetwerk en staan ook als dusdanig aangeduid op de kaarten.

Wandelnetwerken in heel Vlaams-Brabant

​Met de uitbreiding in de Woluwevallei is een blinde vlek in Vlaams-Brabant ingekleurd met wandelknooppunten. Hierdoor is het wandelnetwerk Brabantse Kouters nu volledig. Enkele maanden geleden werd het volledige wandelnetwerk in de Zennevallei afgerond. En volgend jaar staan er nog twee gebieden op de planning om van virtuele wandelknooppunten te voorzien.

Toerisme Vlaams-Brabant heeft de ambitie om tegen eind 2024 een provincie-dekkend wandelnetwerk te ontwikkelen. Naast middelen die worden uitgespaard omdat er geen palen en borden gezet en onderhouden moeten worden, zit het grote voordeel van digitaal wandelen in de flexibiliteit. Doordat er geen bewegwijzering is en alle informatie digitaal wordt aangeboden, kan die ook snel worden aangepast als er iets verandert. Op die manier is de informatie voor de wandelaar steeds actueel.

Het vernieuwde wandelnetwerk Brabantse Kouters is beschikbaar als nieuwe publicatie, met infogids en twee kaarten, en is digitaal ontsloten via routeplanner en wandelapp.

Ontdek het volledige wandelnetwerk gratis digitaal via de online wandelrouteplanner op www.toerismevlaamsbrabant.be/wandelrouteplanner of via de Wandelknooppunt-app, meer info: www.toerismevlaamsbrabant.be/wandelapp.

Kaarten 2023