Wandelkrant Lente editie 2020 is uit!

Onze gloednieuwe Lente editie is uit: https://webkiosk.wandelkrant.be/

Geen print, enkel web!

Zoals eerder gemeld zal de Wandelkrant niet langer gedrukt worden op 25.000 exemplaren (=7 europallets) en getransporteerd worden naar +150 afhaalpunten. Ook Vlaanderen Wandelt is afgelast geworden. Hier zouden we massaal de nieuwe wandelkrant editie aan de wandelaar gebracht hebben, zowel te Asse als te Koksijde.

Nummer 26

De Lente editie zal enkel online uitkomen op ons webkiosk platform. Nu dat het een digitaal magazine is zijn er enkele voordelen: we moeten niet op een pagina meer of minder kijken, wat geeft dat we vele mooie grote foto’s kunnen plaatsen die hierdoor beter tot hun recht komen. Ook zijn alle weblinks en e-mail adressen in de online versie rechtstreeks aanklikbaar. Zo ben je nog sneller en beter geïnformeerd bij een artikel wat je interesseert. Bovendien kan je nog altijd de Wandelkrant downloaden en zelf deels of volledig afdrukken.

Coverfoto

Drie jaar geleden waren we op wandel in Sint-Truiden voor de SAFF-Walk. Meer dan 1800 wandelaars waren op een onbezorgde woensdag op stap in een lentezonnetje voor het goede doel. Onderweg passeren we een picknick bank met een mooi rood hartje ervoor op Sint-Truidens grondgebied. Een foto waard, dacht ik bij mijn eigen. En zo komt deze foto nu goed tot zijn recht als steun voor alle zorgmedewerkers!

Lees & Win

Ook voor deze eerste volledige digitale Wandelkrant editie hebben we een Lees & Win wedstrijd weten te versieren. Een wandelarrangement midweek voor 2 personen in de Duitse Eifel bij de Belgische gastvrouw Virginie van Castelferien.

Ook de winnaars van onze vorige editie, de Wintereditie (Nr. 25) zijn bekend. Het is Sonja Cypers uit Sint-Niklaas. Samen met haar wandelmaatje Bo zullen ze naar Refugio Marnes op vakantie gaan.

Haar deelname bericht:

Hallo, ik ben Sonja, 61 jaar, woon in Sint-Niklaas en ben lid van de wandelclub De Lachende klomp.
Begin maart vond ik de wandelkrant bij de wandeling in Wolvertem.
Ik heb nog nooit deelgenomen aan jullie wedstrijd, maar deze keer kon ik niet weerstaan. Ik hou van wandelen, ik hou van Spanje en ik ben dit jaar ook begonnen met een cursus Spaans dus het zou de perfecte gelegenheid zijn om mijn Spaans te oefenen. Bovendien ben ik jarig op 22 april en zou het een prachtig verjaardagsgeschenk zijn moest ik deze prijs winnen!
Wie zou ik meenemen? Mijn wandelmaatje Bo Hermans die ook een zwak heeft voor Spanje en wel een opkikkertje kan gebruiken aangezien haar papa vorig jaar heel onverwachts is overleden.
Sportieve groeten uit Sint-Niklaas,
Sonja

Haar reactie:
Bo en ik vinden het  super dat we dit gewonnen hebben. Het is een beetje als de lotto winnen. Je weet wel dat er elke week iemand wint maar je verwacht nooit dat jij dat bent. Zo voelt ook deze prijs voor mij. Ik had nooit gedacht dat ik dit zou winnen 🙂

Inhoudstafel

René heeft noodgedwongen zijn serie “Wandelen in Noord-Brabant” moeten onderbreken. Maar hij heeft een prachtig artikel geschreven over Wandelen en Muziek. Zeker eens lezen en luisteren/kijken naar de vele muziekstukken die hij ons aanreikt!

Sofie neemt je mee “Off the beaten track met 50+” en stelt haar kleinschalig project voor: wandel mee met 5 tot 14 wandelaars op Gran Canaria’s Camino de Santiago eind oktober.

Bennet neemt je mee op ontdekkingstocht naar Bosland.

Gilbert gaat op pad in het Zeeuwse Walcheren voor twee mooie halve dag wandelingen, ideaal voor een dagje uit.

Samen met Joop vieren we zijn 50ste Ommetje in Noord-Holland.

We laten je Menorca ontdekken, het kleine eiland neven Mallorca, waar je rondom het eiland kan wandelen en dit op het historisch pad Camí de Cavalls (letterlijk: “paardenweg”), ook bekend als de GR223.

Zelf stel ik je de Oostkantons voor, ideaal voor een vakantie in eigen land, wie weet???

We stellen je nogmaals RouteYou voor, ideaal om vanuit je kot mooie wandelingen te ontdekken of te delen met je buren.

La primavera, de wandel4daagse op Mallorca is verschoven zowel in tijd als in plaats. Eind oktober (onder voorbehoud) kan je dan de Oostkust van Mallorca ontdekken.

Anja was afgelopen nieuwjaar in New York, een stad die er nu helemaal anders uitziet. Zij ontdekte er o.a. het park de High Line waarvan het laatste gedeelte vorig jaar juni werd opengesteld. Je kan haar belevenissen ook mee volgen met de door haar zelf gemaakte video’s op haar youtube kanaal.

Dank aan onze 3 adverteerders

Voorts danken we onze 3 (ja, drie) adverteerders die ondanks alles zijn blijven geloven in de Wandelkrant: het Wiedtal , het Nationaal Geografisch Instituut en YourWay2Travel. Adverteren is nog steeds mogelijk (ook achteraf!) voor slechts 99 euro per pagina excl. BTW oftewel 119,79 inclusief BTW. Met de huidige Winter editie hebben we NU op dit moment van schrijven exact 10319 online lezers, naast de 25.000 gedrukte wandelkranten. We garanderen je dan ook zonder problemen 10.000 lezers op zijn minst, maar het zullen er heel zeker veel meer zijn als onze papieren helden noodgedwongen online zullen gaan lezen. En dit nog steeds gratis, zonder abonnement! Wetende dat onze Wandelkrant webkiosk ook voor ons een hoopje geld kost op jaarbasis is elke adverteerder van harte welkom. Adverteer lokaal! (=> Vlaanderen en Nederland)