logonachtvangulpen

Wandelklassieker Nacht van Gulpen doorkruist 4 gemeenten

Nachtelijke wandeltocht van 70 kilometer dwars door het Heuvelland

Langeafstandswandelaars opgelet! Op 18 en 19 juni kun je je wandelschoenen weer ‘onderbinden’ en ‘s nachts 70 kilometer dwars door het Heuvelland wandelen tijdens de 44ste editie van de wandelklassieker De Nacht van Gulpen. Na twee jaar afwezigheid staan in dat weekend tevens de 9e Neubourg tocht (35 km) en de 5e Mini Nacht (7,5 km) op het programma.

De Nacht doorkruist dit jaar maar liefst 4 gemeenten. De wandelaars passeren de gemeente Vaals, Eijsden-Margraten, Voerendaal en Gulpen-Wittem.

Binnenkort zijn de route en het bijbehorende tijdschema te vinden op www.nachtvangulpen.nl.

Trainingstochten

Ook dit jaar kunnen deelnemers vooraf wennen aan het wandeltempo (ongeveer 5,5 km/uur) en aan het wandelen in groepsverband. Speciaal hiervoor worden er weer trainingstochten georganiseerd. De zesde trainingstocht van 50 kilometer staat gepland op zondag 22 mei. We starten om 06.00 uur vanaf de Markt in het centrum van Gulpen en vooraf inschrijven is niet nodig (kosten deelname slechts €1,- p.p.). Op de website vindt je de overige data.

Patricia Savelberg, organisatie Nacht van Gulpen: “Er wordt tijdens de trainingstochten in groepsverband gelopen met een tempo van ongeveer 5,5 km per uur en dit tempo wordt door baanleiders aangegeven. Hoewel iedereen voor eigen risico mee loopt is de groep wel beveiligd door motorrijders en verkeersregelaars, net als tijdens De Nacht van Gulpen. We hopen weer op vele honderden wandelliefhebbers die deze fenomenale tocht door het holst van de nacht mee willen beleven”.

Online inschrijven kan tot en met 15 juni

Het inschrijven en betalen gaat voortaan gemakkelijk en snel via het nieuwe, gemoderniseerde inschrijfsysteem. Je kunt zelfs meteen je ticket printen! Schrijf je in via www.nachtvangulpen.nl of via de Facebook pagina. Inschrijven kan tot en met 15 juni.

Natuurlijk kan er in het weekend van 18/19 juni ook nog ingeschreven worden in het gemeenschapshuis ’t Gulperhoes in de Rosstraat te Gulpen.

Volg De Nacht van Gulpen via Facebook en/of Instagram voor het laatste nieuws!