Wandeling van Sporthotel Zátoň naar Český Krumlov

Wandeling van Sporthotel Zátoň naar Český Krumlov

Wandeling van Sporthotel Zátoň naar Český Krumlov

Op woensdag namiddag 16 april 2014 wandelen we vanuit Sporthotel Zátoň een goede 10 km verderop naar Český Krumlov. Reken op anderhalf uur voor deze vrij vlakke wandeling waar wel enkele kuitenbijters inzitten!

Nadat we voormiddag naar Rožmberk nad Vltavou waren gewandeld en met de bus terug naar Sporthotel Zátoň zijn gereden, maken we in de namiddag nog een tweede wandeling vanuit Sporthotel Zátoň noordwaarts naar Český Krumlov toe. De wandelweg is op een zeer klein stukje na volledig verhard, met nu iets meer open landschappen en enkele kleine nederzettingen die we passeren. Maar we zijn niet alleen ditmaal. Het is niet een toerist, maar de hond van de geburen die met ons de gehele wandeling meeloopt. Gisteren zou hij ons nog opgegeten hebben toen we langs het huis passeerden maar door zijn baasje werd teruggefloten, vandaag is hij onze beste vriend. Hoe het kan verkeren soms … . Als we Český Krumlov zien, wacht ons nog een kleine afdaling langs een woonwijk. Beneden aan de hoofdweg aankomend zijn we net te laat voor de bus. We maken van de nood een deugd en bellen dan maar een taxi op. Gelukkig verstaan ze wel Duits en kunnen we goed aanwijzen waar we ons bevinden. Voor een 15 euro (400 Tjechische Kronen) brengt hij ons terug naar Sporthotel Zátoň, een 12 km verderop. Hierdoor kunnen we nog even genieten van de Wellness en nadien van ons avondeten. Tot morgen!

De GPS Track kan je hier gratis op De Wandelkrant als een GPX bestand downloaden!

Totale afstand: 10.3 km | Hoogte bij de start: 510 m | Hoogte bij aankomst: 500 m | Hoogste punt: 670 m | Benodigde tijd enkel: 2u33