Wandeling van Sporthotel Zátoň naar Rosenberg

Wandeling van Sporthotel Zátoň naar Rosenberg (Rožmberk nad Vltavou)

Wandeling van Sporthotel Zátoň naar Rosenberg (Rožmberk nad Vltavou)

Op woensdag 16 april 2014 maken we voormiddag een wandeling vanuit ons Sporthotel Zátoň naar Rožmberk nad Vltavou, oftewel Rosenberg. Met de lijnbus keren we terug en maken we nadien nog een wandeling naar Český Krumlov.

Vandaag trekken we eindelijk onze wandelschoenen eens aan voor een goede 24 km in twee bijna even lange etappes. Eerst wandelen we vanuit ons Sporthotel Zátoň zuidwaarts langs de Moldau op tot Rosenberg. Er zijn kleine hoogteverschillen te verwerken maar die zorgen dan weer voor mooie afwisselende zichten op het glooiende landschap. Er is een deels verhard en een deels onverhard stuk. Het eerste gedeelte wordt ook als fietsroute gebruikt en is volledig verhard. Fietsers komen we echter niet tegen, wandelaars evenmin. Het echte toeristische seizoen is nog niet gestart. Op zeker moment splitst de fietsroute zich van de wandelroute af en wordt het lekker onverhard wandelen. Tegen de middag aan bereiken we in Rosenberg het kasteel bovenaan de Moldau en dalen we af naar de hoofdweg. Op het dorpsplein is er een bushalte voorzien. We kunnen ontcijferen uit de gegevens dat er binnen een goed half uur een bus komt, die we dan ook nemen om terug te keren naar ons hotel. De rit duurt welgeteld 15 minuten om 12 km af te leggen en dit voor een belachelijke lage prijs van een goede 12 Tsjechische kronen per man. Vanaf de bushalte aan de hoofdweg te Zátoň is het maar een goede 200 meter tot aan het hotel. In het hotel aangekomen nuttigen we een clubsandwich.

Wandeling van Sporthotel Zátoň naar Český Krumlov

Nadat de clubsandwich verorberd is trekken we opnieuw onze wandelkledij aan. Ditmaal gaan we te voet vanaf ons Sporthotel Zátoň noordwaarts met als einddoel Český Krumlov. Vlak na het hotel steken we de Moldau over, waarna we links omhoog trekken. Dit is een kuitenbijter van formaat. Nadien volgt een mooi open landschap met mooie vergezichten. We blijven op deze lokale weg wandelen tot we een paar uur later plots Český Krumlov ontwaren. Via een steile afdaling in een woonbuurt bereiken we de hoofdweg die lusvormig rond Český Krumlov draait. We zijn net te laat voor de bus. Gezien we nog wat van de hotel faciliteiten gebruik willen maken bellen we even een taxi op. Iets later staat er een ronkende motor te wachten. In geen tijd worden we aan de deur van het hotel afgezet. Op naar de Wellness!

De GPS Track kan je hier gratis op De Wandelkrant als een GPX bestand downloaden!

Totale afstand: 10.3 km | Hoogte bij de start: 510 m | Hoogte bij aankomst: 540 m | Hoogste punt: 666 m | Benodigde tijd enkel: 2u47