vakantiehuis-frankrijk-wandelvakantie

De 4 mooiste wandelgebieden van Frankrijk

Een wandelvakantie in Frankrijk krijgt steeds meer Vlaamse fans. Begrijpelijk: het is er groen, dicht bij de deur en perfect voor een autovakantie. Voordat je het weet, verken je de mooiste wandelgebieden in Frankrijk.

Frankrijk is een populaire bestemming voor veel wandelaars. Geen enkel ander land in Europa heeft zoveel mogelijkheden om te wandelen als ons buurland. Van het veelzijdige Corsica tot het ongerepte Bretagne; er is een enorme diversiteit aan mooie gebieden die een bezoek waard zijn.

Verken de mooiste Franse wandelgebieden

Corsica is een van de veelzijdigste eilanden van de Middellandse Zee. Wandelen is dan ook de beste manier om het prachtige eiland te verkennen. Het uitgebreide wandelpadennetwerk brengt je op de mooiste onontdekte hoekjes van het binnenland of langs zandstranden en bergen. De bekendste bergwandelroute is GR20. Hierbij loop je over de hoogste bergrug van Corsica; een pittige tocht met een geweldig uitzicht.

Of wat denk je van een avontuur in Rhône-Alpes? Ook deze regio is een mooi wandelgebied en ligt in Zuidoost-Frankrijk. De afwisselende natuur maakt deze plaats ideaal voor bijzondere wandelingen. In de omgeving vind je verschillende natuurparken en bergwandelroutes, zoals de Gorges de l’Ardèche.

Normandië verrast je dan weer mijn zijn blauwe kust, groene weilanden, witte kliffen en bijzondere wandelroutes. Zo’n wandelgebied is ideaal voor een vakantie, omdat je iedere dag een ander soort route kunt lopen. Hierbij zijn de wandelroutes Tour du Cotentin (GR223) en La Suisse Normande (GR36) verreweg de populairste.

Ook Bretagne is een prachtig wandelgebied in Frankrijk. Het staat bekend om zijn ruige kustlandschap en ongerepte binnenlandse natuur. Door de verschillende wandelroutes is dit gebied voor zowel een geoefend wandelaar als een recreatief wandelaar geschikt. De GR34-route is een van de bekendste en brengt je langs de gehele Bretonse kust.

Uitrusten in een authentiek Frans NOVASOL vakantiehuis

Na zo’n pittige wandeling is er niets fijner dan ’s avonds in alle rust te ontspannen in een authentiek  Frans vakantiehuis van NOVASOL. Het is dé beste manier om Frankrijk te ervaren, want zo geniet je juist van die authentieke Franse sfeer. Het gevoel van vrijheid, flexibiliteit en authenticiteit is ook zoveel in een vakantiewoning vergeleken met een hotel. Met al die voordelen en vrije tijd kies jij gemakkelijk de volgende wandelroute voor jouw nieuwe avontuur!