Wandelen in de Ardennen

Wandelen in de Ardennen is een ideale activiteit tijdens de vakantie. Er zijn verschillende wandelroutes en plekjes om tussendoor uit te rusten.

Een vakantie in eigen land hoeft niet saai te zijn. Na een kleine autorit kom je al snel in een van de mooiste gebieden van België; de Ardennen. Dit gebied bestaat uit een opmerkelijk landschap dat gemakkelijk ontdekt kan worden vanaf je accommodatie.

Op ontdekking in de Ardennen

De Ardennen bestaat uit bossen, rivieren, valleien en fraaie kastelen. Veel wandelroutes brengen je daarom ook langs verschillende landschappen en fantastische plekjes. Zo is wandelen in de Ardennen een leuke en ontspannende activiteit.

Tip 1: Ourthevallei
Tussen het stuwmeer van Nisramont en La Roche stroomt de Ourthe. De wandeling brengt je langs veel uitzichtpunten. En na de pittige wandeling geniet je gemakkelijk op terras van La Chouffe biertje.

Tip 2: Spa
In Spa kun je eindeloos wandelen in de buurt van water. Wandelroutes brengen je langs verschillende bronnen. Een bekende wandelroute in Spa is de Forellenweg en je bent er best een halve dag mee zoet.

Uitrusten in een vakantiehuisje

De vakantiehuizen van NOVASOL zijn ideaal om te genieten van je wandelvakantie in de Ardennen. De huisjes zijn centraal gelegen, waardoor je vanaf elke plek je wandeltocht kunt beginnen. Zeker met een groep wandelaars is zo’n woning ideaal. Er is vaak plek voor meer dan 8 personen. Zo is er ook genoeg ruimte voor alle wandelspullen. Na een hele dag wandelen in de Ardennen is het fijn om in alle rust te ontspannen in je vakantiewoning en na het avondeten alvast de volgende wandeltocht te plannen.