Sint-Truiden gezien

Wandelen, fietsen, speuren en winnen in Sint-Truiden!

Sint-Truiden gezien? Sint-Truiden gevonden!

Een dagje mooi weer? Trek er deze zomer op uit en neem deel aan de zomerse zoektochten in Sint-Truiden van Gezinssport Vlaanderen, de sportdienst van de Gezinsbond. Goed gezocht? Dan maak je kans op één van de mooie prijzen. Een niet te missen zomerse uitstap met spel, beweging, cultuur én helemaal coronaproof!

Wandelzoektocht (4 km)
Het stadhuis met Belfort, dat is opgenomen op de lijst van het Werelderfgoed van UNESCO, het Minderbroedersklooster en de abdij … het zijn maar enkele pareltjes die je hier op je eigen tempo kan ontdekken. De prachtige vernieuwde Grote Markt (letterlijk) vormt het middelpunt van onze zoektochten.

Kinderzoektocht (4 km)
Speciaal voor de kinderen is er een gratis zoektocht op kindermaat op hetzelfde parcours als dat van de wandelzoektocht maar met aangepaste vragen, rebussen en raadseltjes.
(enkel geldig bij aankoop routeboekje wandel-, fiets- of geocachezoektocht).

Fietszoektocht (30 km)
Sint-Truiden is ook een fietsparadijs bij uitstek. Fietsliefhebbers zijn welkom op onze fietstocht van ongeveer 30 km. Deze route voert je langs eindeloze golvende plantages van fruitbomen, lands de ruïne in Brustem, de ‘galg’ en het ‘kapelleke’ van Helshoven, het kasteel van Hoepertingen en om te eindigen het domein ”t Speelhof’. Er zijn een zestal haltes waar je zoektalent getest wordt.

Geocaching
Een gps-wandeltoestel of smartphone en honger naar avontuur is alles wat je nodig hebt voor deze moderne schattenjacht.

Praktisch

Vertrekplaats
Toerisme Sint-Truiden, Grote Markt 44 (openingsuren: ma-za: van 9-17 u.; zo en feestdagen: 10-17 u.).

Deelnameprijs
€ 10,00/gezin voor leden Gezinsbond en leden Gezinssport Vlaanderen. € 15/gezin voor niet-leden
Je ontvangt het routeboekje voor de wandel- en fietszoektocht, het geocacheboekje en het boekje voor de kinderzoektocht (1 exemplaar/kind; gratis bij aankoop van het deelnamepakket). Daarnaast ontvang je een brochure met stadsplan, leuke gadgets en een gratis Trudopas voor verschillende historische bezienswaardigheden.

Gratis voor ‘Op Weg’-leden

Klik hier voor meer info.