Rozendorp Lottum

Wandelen en fietsen in en rond rozendorp Lottum

Rozendorp Lottum baadt weer in een zee van rozen

Rozenliefhebbers kunnen vanaf nu de hele zomer lang hun hart ophalen in het Noord-Limburgse rozendorp Lottum dat weer baadt in een zee van rozen. De bloei  is begonnen en het is weer één kleuren- en geurenpracht in de toprozentuin van De Rozenhof.

Aan de Markt in Lottum ligt de befaamde Rozenhof, een unieke combinatie van duurzame toprozentuin en rozenkenniscentrum. Wie meer wil weten over de biologische teelt, groei en bloei van rozen, vindt hier de mooiste en gezondste rozen.

In de loop der jaren is De Rozenhof Lottum – dankzij de gastvrijheid en kennis van zaken van tientallen vrijwilligers – uitgegroeid tot een grote publiekstrekker. Alleen al de groeprondleidingen in het Rozenkenniscentrum trekken duizenden rozenliefhebbers uit Nederland, Duitsland en België.  De bezoekers worden op hun wenken bediend in de vernieuwde Rozenhof die onlangs is uitgebreid met een prachtige serre die – samen met de twee terrassen – uitzicht bieden op de kleurrijke top rozentuin.

Om de vele recreanten in Noord-Limburg ter wille te zijn, werkt De Rozenhof Lottum nauw samen met andere aanbieders van streekproducten in de omgeving van het rozendorp. Bezoekers kunnen kiezen uit diverse aantrekkelijke combi-arrangementen.

Fiets- en wandelnetwerk

De Rozenhof Lottum is ook het middelpunt van speciale rozenwandel- en fietsroutes. Deze routes voeren langs de uitgestrekte rozenvelden in en rond Lottum die tot diep in de herfst bloeien. De rozenroutes maken deel uit van de populaire knooppunten-routes. Daarin is ook opgenomen het voet/fietsveer tussen de beide Maasoevers waarmee dagjesmensen via het toeristische Rozenhofpad de Rozenhof Lottum – als verbinding met Kasteeltuinen Arcen – kunnen bereiken.

Het wandelroute-netwerk in en rond rozendorp Lottum is verder vanaf juni 2016 verrijkt met 2 nieuwe speciale thema-wandelroutes.

Potrozenshow 19 t/m 26 juni

Eén van de hoogtepunten in het zomerseizoen van De Rozenhof Lottum is de jaarlijkse  Potrozenshow. Tijdens de potrozenshow kunnen bezoekers kennismaken met de allerbeste ingezonden potrozen door de sector uit binnen- en buitenland.

Bezoekers zullen ontdekken dat de roos uitermate geschikt is als terras- of balkonplant en uitermate duurzaam en onderhoudsvriendelijk kan zijn. Met de nadruk op een zo aantrekkelijk mogelijke presentatie wordt er een prachtige show ingericht.

De speciale afsluiting van de Potrozenshow 2016 is op zondag 26 juni. Die zondag wordt bisschop Frans Schraven speciaal vereerd. Daarom wordt de Mgr.Schravenroos gedoopt en wordt het Schravenpad ingezegend.

En dit jaar – van 12-15 augustus – is er weer het tweejaarlijkse Rozenfestival, met als thema ‘Rozen uit de Kunst’.

De Rozenhof is elke dag tussen 10.00-17.00 uur geopend tot 1 november. De entree voor de Toprozentuin bedraagt €2,50 (jongeren tot 18 jaar gratis toegang). Een seizoenskaart kost € 10.

Meer info op www.derozenhoflottum.nl