logowallertour

Wäller Tour Bärenkopp

Wäller Tour Bärenkopp valt in de prijzen

Het “Deutsche Wanderverband” (DWV) heeft op de wandelbeurs TourNatur in Düsseldorf 16 wandelwegen als „Qualitätsweg Wanderbares Deutschland“ toegekend. Vier wandelwegen kregen deze oorkonde voor de eerste maal toegekend. Daaronder als enigste wandelweg onder de 20 km de “Wäller Tour Bärenkopp” in het Wiedtal.

De Wäller Tour Bärenkopp ontving de titel in de kategorie „traumtour“. 32 kriteria werden geanalyseerd, zoals de route, bewegwijzering, landschap, regionale bezienswaardigheden, herbergen en ook de ÖPNV-verbinding (openbaar vervoer).

De oorkonde werd in Düsseldorf uitgerijkt door Heike Brehmer, voorzitter van het Comite voor Toerisme van de Duitse Bondsdag en DWV voorzitter Dr. Hans-Ulrich Rauchfuss. “De noden van vele wandelaars zijn veranderd. Thema paden zijn in de mode. Veel mensen vinden het prima als de route maar tien kilometer lang is. Daarom hebben we besloten om ook korte afstanden te gaan certificeren”, vertelt Rauchfuss ons.

Bovendien werd de Westerwald-Steig opnieuw gecertificieerd op TourNatur omdat het predikaat om de 3 jaar wordt herbeoordeeld. De genomineerde wandelwegen kunnen terug gevonden worden op www.wanderbares-deutschland.de of ontdek de Wäller Tour Bärenkopp in onze huidige Wandelkrant Herfsteditie op blz. 5 of ontdek het Westerwald op onze website of via onze lees-en-win wedstrijd.