Wäller Tour Bärenkopp genomineerd

Mooiste Duitse Wandelweg

De Wäller Tour Bärenkopp is door het Duitse wandelmagazine “Wandermagazin” opgenomen bij de keuzelijst van Duitslands mooiste wandelweg. Je kan zelf je stem geven voor deze wandelweg via volgende duitstalige weblink en dit voor 30 juni 2019, kies daarvoor nr. 10 in de tweede kolom. Maak ook een keuze in de eerste kolom, anders is de stemming niet geldig!

https://wandermagazin.de/wahlstudio

Iedere deelnemer heeft de kans om waardevolle outdoor zaken te winnen. Op 7 september 2019 volgt dan de verering van de top drie in Düsseldorf tijdens de Wandermesse TourNatur.

De 11,6 km lange „Wäller Tour Bärenkopp“ in het Westerwald voert van Waldbreitbach naar de hoogvlakten van het Westerwaldes nabij Verscheid. Van „Bärenkopp“ met zijn bergkruis op 304 m hoogte heeft men een fantastisch uitzicht op het idyllische dal. Onderweg kan je op 5 eetgelegenheden direct neven de wandelweg pauzeren en zelfs overnachten. Vier daarvan dragen zelfs het kwaliteitslabel van “Qualitätsgastgeber Wandern”. De rondwandelweg in het Wiedtal werd in de  herfst zelfs voor de tweede keer na de opening in 2015 door het “Deutschen Wanderverband” als „Qualitätsweg Wanderbares Deutschland“ met het “Prädikat Traumtour” bestempeld.

Je kon al op pagina 39 van de Wintereditie 2014 kennismaken met deze nieuwe wandelweg. Meer over het Westerwald tref je aan op onze Wandelkrant website.