Vresse-sur-Semois in de Naamse Ardennen

Vresse-sur-Semois: rondwandeling via Laforêt

We rijden tot in Vresse-sur-Semois vanwaar we een lusvormige wandeling langs beide oevers van de Semois maken en een van de mooiste Waalse dorpjes, Laforêt, doorkruisen. Onderweg zijn er 4 korte klimmetjes van maximaal 30 hoogtemeters te overwinnen. Voor eenieder doenbaar!

Bekijk ook het fotoalbum eens:

Vresse-sur-Semois


De Naamse Ardennen bieden je heel wat wandelplezier voor bijna elk seizoen. Enkel in de late herfst vanaf begin oktober tot eind december zijn zelfs sommige gemarkeerde wandelpaden niet toegankelijk vanwege het jachtseizoen.

Wij waren er tijdens de krokusvakantie in 2014 te gast bij “Le Fief de Liboichant” in Alle sur Semois op uitnodiging van de Toeristische dienst van de Naamse Ardennen. Bij onze aankomst werden we hartelijk ontvangen door Yolande die ons vlot in het Nederlands toesprak en ons de nodige uitleg verschafte aan de hand van de lokale wandelkaart, om zo de vele wandelmogelijkheden die je hier hebt, te ontdekken.

Voor deze regio alleen zijn er al 386 km uitgestippelde wandelwegen voorzien met zeer goede bewegwijzering en van verschillende graduatie: zowel naar zwaarte als naar afstand. Voor ieder wat wils dus.

In de namiddag, nadat we eerst culinair verwend waren geweest door Veronique van “Le Fief de Liboichant”, maakten we nog een korte en vrij vlakke wandeling rond de Semois waarbij we ook Laforêt aandeden, eerder uitgeroepen tot een van de mooiste Waalse dorpjes. Hierbij wandelden we langs de Semois op vanuit Vresse tot Lacrou, waar we even de weg volgen richting Alle tot aan de passerelle om er de Semois te kunnen oversteken. Langs de overzijde van de rivier de Semois wandelen we zo terug tot in Laforêt, dat op een steenworp van Vresse sur Semois (zie foto hierboven) ligt.

Totale afstand: 12 km | Hoogte bij de start: 182 m | Hoogste punt: 222 m | Benodigde tijd inclusief rust: 3u