Rudy-Dessers

Voormalig SAFF Walk organisator Rudy Dessers plots overleden

Rudy Dessers, een man met een hart!

Rudy heeft de SAFF Walk doen uitgroeien naar een evenement midden in de week – steevast op de laatste woensdag van mei – naar over de 1800 deelnemers, op enkele jaren tijd. Dit ten voordele van de sociale instellingen uit de regio. Zij kregen dan elk jaar ook een aardig duitje op de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie van Campus Saffraanberg, de Koninklijke school voor onderofficieren,  te Sint-Truiden.

De SAFF Walk was een onderdeel van de SAFF Day. Er was niet enkel plaats voor wandelaars maar ook fietsers, wielertoeristen, vespa’s rijders en motards waren welkom voor verschillende parcours, maar steevast met vertrek vanuit dezelfde hangar. Ook niet sportievelingen waren welkom voor een natje en een hapje, dat al snel een hele middag werd in de kantine van de aspirant onderofficieren. Buiten stonden enkele vliegtuigen opgesteld en een helikopter, de militaire brandweer gaf regelmatig demonstraties, kinderen konden meerijden voor een ritje met de brandweerwagen of met paard en kar. Er waren roofvogels te bekijken, kortom altijd pret. Een reportage kan je hier inzien.

Samen met de Wandelkrant ondersteunden we dit goede doel graag. Zelf was ik meermaals bij Rudy thuis om hem hele stapels wandelkranten te leveren ter promotie van zijn dada, de SAFF Walk. Hij was een fervent wandelaar maar ook een goed familiemens, dierenvriend en trouwe supporter van STVV. In de nacht van zaterdag op zondag is hij plots overleden aan een hartfalen. Een week na het overlijden van een van zijn wandelmaatjes Guy Follong (+16 November 2020). Beiden lid van Aviat Sint-Truiden. We vernamen het droevige nieuws via de sociale media van Mr. Proper alias Philip Ver Elst, wandelvriend van Rudy. Vol onbegrip.

Condoleren kan via deze weblink. De rouwbrief kan je hier inkijken.

We wensen zijn familie veel sterkte in deze donkere dagen.

R.I.P. Rudy!