Vlaanderen-Wandelt

Vlaanderen Wandelt 28/02/2016

Kom naar Vlaanderen Wandelt

Zondag 28 februari 2016 is dé dag waar wandelend Vlaanderen naar uitkijkt! Die dag trekt Wandelsport Vlaanderen vzw voor het eerst met Vlaanderen Wandelt het wandelseizoen 2016 op gang. 

Wandelen als recreatiesport wint nog dagelijks aan belangstelling. We worden ons meer en meer bewust van de noodzaak om regelmatig te bewegen, er een gezonde(re) levenswijze op na te houden en dit eveneens te koppelen aan maximaal genieten. Geen enkele andere sport is zo toegankelijk als de wandelsport. Voor jong en minder jong, kleine of grote gezinnen, occasionele wandelaars of fervente hikers: op zondag 28 februari a.s. staat allen een heus wandel- & belevingsfeest te wachten.

Belevings- en wandelhappening op Vlaanderen Wandelt

In het kader van de fusie tussen de Vlaamse wandelsportfederaties en het lanceren van de gloednieuwe wandelsportfederatie Wandelsport Vlaanderen vzw vormt het domein van Sport Vlaanderen Hofstade (Zemst) een centrale locatie voor heel Vlaanderen. Het populaire domein en de Mechelse groene rand bieden talrijke mogelijkheden om Vlaanderen Wandelt te laten uitgroeien tot een succesrijk wandelevenement. Het is niet de ambitie om het grootste wandelevenement te zijn. Het is wel de ambitie om net zoals de voorgaande jaren absolute topkwaliteit aan te bieden met een belevings- en wandelhappening waarbij alle aspecten van de wandelsport ruim aan bod komen.

  • Een kidspad van 4 kilometer zorgt ervoor dat kinderen en jonge gezinnen zich doorheen het domein kunnen uitleven op een kindvriendelijke zoektocht.
  • Themawandelingen gaande van erfgoed over cultuur tot natuur kleuren de 10 – 15 en 20 km.  Historische stadswandelingen in hartje Mechelen van 5 en 15 km.
  • Een 32 en 42 km voor de sportieve of avontuurlijke hiker.
  • Een gps-wandeling van 9 km speelt in op de nieuwe wandeltrends.
  • Aandacht voor andersvaliden met minstens twee volledig toegankelijke parcours.

Na je wandeling kan je op de site van het domein van Sport Vlaanderen Hofstade genieten van lekkere hapjes, verfrissende drankjes, kinderanimatie, workshops en informatie inwinnen bij enkele toeristische streekdiensten. Doorlopend valt er heel wat te beleven. Het wandelfeest wordt in stijl afgesloten met een muzikale noot.

Plaats van het evenement: Domein van Sport Vlaanderen Hofstade, Tervuursesteenweg z/n – 1981 Hofstade

Ook de gratis Wandelkrant zal er te verkrijgen zijn (zolang de voorraad strekt). Neem zeker deel aan de Lees & Win wedstrijd voor 7 maart!!!