vlaanderen-wandelt-lokaal

Vlaanderen wandelt lokaal

De laatste zondag van april bond iedere wandelaar traditioneel zijn stapschoenen aan voor VLAANDEREN WANDELT. Wegens Covid-19 werd deze wandeldag verschoven naar de laatste zondag van juni.

Onder het motto #iedereenwandelt zal de organisatie doorgaan onder de naam VLAANDEREN WANDELT LOKAAL. Het concept is heel eenvoudig. Vlaanderen massaal aan het wandelen krijgen bij al onze plaatselijke wandelclubs. Vanuit meer dan 90 steden/gemeenten wordt een lokale wandelactiviteit opgezet, waarbij iedereen met volle teugen de schoonheid van hun eigen achtertuin kan (her)ontdekken.

Dit nieuwe concept zal men de volgende jaren blijven hanteren. Dus geen massa evenementen meer zoals voorgaande jaren. Bovendien spoort de bond wandelclubs aan om samen te werken. Zo kan je dan vanaf het parcours van één wandelclub aansluiten op de wandeling van een buurclub.

Vertrek je in Nieuwpoort dan zijn er zowel parcours in de richting van Westende als Oostduinkerke en verderop tot De Panne en Oostende over de parcours van de burenclubs. De deelnemers en zeker de lange afstand stappers kunnen zelf hun afstanden samenstellen. Je kan als het ware de hele kustlijn aandoen en zelfs terugkeren via een volledig ander parcours of (betalend) met de kusttram.

Een kleinschaligere samenwerking is er bijvoorbeeld tussen de Boskabouters van Opglabbeek en de Heikabouters van As. En WSP Heverlee-Leuven met De Vreugdestappers Huldenberg om er maar enkele te noemen. Oud-Heverlee zal ook als ankerpunt fungeren. Van hieruit coördineert Wandelsport Vlaanderen vzw de organisatie.

Je kan het volledige aanbod ontdekken op https://www.walkinginbelgium.be/de-wandelkalender?daysearch=day&day=27/06/2021

Bij elk aanbod kan je ook meteen inschrijven tegen 1,5 Euro voor leden, en 2,5 Euro voor niet leden. Hierbij ben je dan meteen ook verzekert.

Meer informatie vind je op www.vlaanderenwandelt.be